2010. augusztus 3., kedd

A hét embere:Jar jar binks



Jar Jar Binks a Naboo bolygón élő gungan faj egyik tagja, akit ügyetlensége miatt baleseteket okozott, ezért Nass főnök száműzte Otoh Gungából, a gungan fővárosból. Később azonban, mikor a Kereskedelmi Szövetség a bolygót megszállta, Nass hősies tettei (főképp a naboo embereivel való megegyezésben játszott szerepe) miatt visszafogadta és tábornokká léptette elő. Közvetlenül a klónháború kitörése előtt Amidala szenátornő helyettese lett a Szenátusban.

Palpatine és jobbkeze, Amedda könnyedén rávették a jólelkű és naiv gungant, hogy indítványozza a főkancellár rendkívüli jogokkal való felruházását (mentségére szolgál, hogy Palpatine olyan, általában helyesen ítélő lényeket is orruknál fogva vezetett, mint Padmé Amidala, vagy a Galaxisméretű bölcsességgel rendelkező Yoda mester, illetve az egész Galaktikus Szenátus többsége, akik megszavazták az indítványt). Binks helyettes szenátor indítványa nyomán Palpatine a klónhadsereg főparancsnokává vált, ezáltal óriási hatalom került a kezébe.

Binks látható a Padmé temetését bemutató képkockákon (A Sithek bosszúja).

További sorsáról a filmsorozat nem beszél, más források pedig ellentmondásosnak tűnnek. Felsorolják a Palpatine-ellenes Kétezrek Petíciója aláírói között, akiket az Uralkodó árulóknak nyilvánított és számosakat megöletett, ugyanakkor más források szerint sokáig az Uralkodó szolgálatában állt, aki annyira megbízott benne, hogy kényes diplomáciai feladatokat bízott rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése