2010. november 6., szombat

3. évad 5. rész: Corruption

Zöld csempészek, korrupt vámtisztek.

Úgy tűnik Mandalore-nak mindig kijut a problémákból: nem rég volt csak, hogy a bolygó uralkodójának - Satine hercegnőnek-, sikerült megakadályoznia az ellene szőtt összeesküvést, és kiharcolni Mandalore függetlenségét. Élhetnének boldog független életet, gondolhatná az ember, ám a háború még így is betesz nekik, azaz hogy egészen konkrétan a kereskedelmüknek. Ugyan is mivel nem tagjai a Köztársaságnak, kereskedelmi segítségre sem számíthatnak, így egyedül a fekete piac jöhet képbe. Az "ördöggel" viszont nem éri meg üzletelni, ugyanis ők kapzsik, korruptak, meg úgy általánosságba véve megbízhatatlanok, szóval Mandalore kereskedelme igen csak ki van szolgáltatva...
A nép is egyre feszültebb, sokan úgy vélik hogy a teljes függetlenség kiharcolásával már túl messze ment a hercegnő. Hogy ezt a feszültséget enyhítse, Satine meghívja Padmé-t egy diplomáciai látogatásra, amit ő el is fogad.
Satine reméli hogy sikerül kereskedelmet indítania a Köztársasággal, Padmé is közli vele hogy vannak olyanok - ővele együtt- a szenátusba akik nem közömbösek Mandalore sorsa iránt, és igyekeznek beindítani a kereskedelmet. Mandalore feszült lakosai is remélik, hogy ez így lesz, ezt bizonyítandó hogy igen csak nagy számban üdvözlik a frissen érkezett diplomatát.
Amikor megérkeznek a palotába, Satine összehív egy gyűlést, ahol részt vesz ő, Almec miniszterelnök, Padmé a kereskedelmi vezetők, akik egymás közt is vitatkoznak arról, hogy mi lenne a helyes a bolygójuk kereskedelmének. Padmé is fellép ezzel kapcsolatban, elmondja a véleményét miszerint a fekete piaccal nem szabadna tovább üzletelni (hisz ennek köszönhető, hogy a bolygó kereskedelme a jelenlegi szinten van, és a korrupció is virágzik), és hogy ő úgy látja a Köztársaság biztonságot nyújthatna a kereskedelemben. Padmé véleménye vitát robbant ki a kereskedelmi vezetők között, sokan megkérdőjelezik ezt a biztonságot, mondván a Köztársaság is legalább ennyit üzletel a fekete piaccal.
Satine leállítja a vitát, és feloszlatja a gyűlést.
Egy kereskedő hajó érkezik a Mandalore egyik dokkjába. A vámtiszt figyelmezteti a Moogan csempészeket, azonban ők elhalgattatják őt, pár kreditért cserébe (gyk.: lefizetik).
A szállított árujukat egy raktárépületbe vitetik. Mint kiderül, a szállított áru egyfajta tea, amit itt a raktárban állítanak elő. Ezzel még önmagában nem is lenne semmi baj, de a csempészek használnak egy illegális, híg hatóanyagot (a slabin-t). A slabin segítségével sokkal több teát tudnak előállítani, így a nyereségük is megnő. A hatóanyag viszont veszélyes, ha rossz az adagolás akár mérgező is lehet.
Satine és Padmé a vacsoraasztalnál beszélgetnek a háborúról, és arról hogy a szenátusban is jelen van a korrupció, a kapzsiság, és hogy tele van olyanokkal akik csak a saját érdekeiket tartják szem előtt, így megpróbálnak hasznot húzni a jelenlegi helyzetből.
Satine azt javasolja, hogy másnap majd látogassanak meg egy újonan nyílt mandalore-i kórházat, és ellenőrízzék le hogy folyik ott a munka, talán tehetnek valamit ha esetleg ott is felütné a fejét a - szinte- mindent behálózó korrupció.
Másnap, mikor megérkeznek a kórházhoz, megdöbbentően sok kisiskolás korú gyereket találnak ott. Tömésig van velük az egész kórház, és folyamatosan szállítják be az újabb, és újabb gyerekeket. Miután felkeresik a járványügyi Dr. Zaz-t, az elmondja nekik, hogy az itteni gyerekeket megmérgezték, és nem csak itt, hanem bolygószerte kaptak bejelentéseket. Az itteni betegekben egy közös van azt leszámítva hogy mindenki szőkehajú, és gyerek: ugyanabból az iskolából érkeztek. Az iskola menzáján azóta is vizsgálják a legutóbbi ételt.
Mikor Padmé és Satine visszatérnek a kórházból, felkeresik Almec miniszterelnököt, aki úgy gondolja hogy a Halálőrség állhat emögött, elvégre ők terroristák. Satine-ék nem értenek vele egyet. A hercegnő úgy gondolja, hogy a terroristacsoport nem támadná a gyermekeket, hisz ők a hercegnő hatalmát, és kormányzását akarják megdönteni.
Viszont tétlenül sem ülhetnek, amikor gyerekek százai haldokolnak az utcákon/kórházakban, így a hercegnő úgy dönt, hogy Padmé és személyes testőrei segítségével elkezd egy nyomozást.
Miután összehivatja a testőreit, mindegyiknek ad egy-egy komlinket és egy adattömböt, hogy folyamatosan tarthassák a kapcsolatot, és hogy nyomon tudják követni a nyomozást.
Első lépésként Padmé és a hercegnő elmennek a már említett iskolába, ahol a menzán már véget értek a nyomozások, és megállapították, hogy nem a korábbi étel mérgezte meg a diákokat. Mindezt a menzán tartózkodó Dr. Zaz közli velük.
Az menzai menü itala is ki van zárva, ugyanis ott csak friss vizet ihatnak a diákok, ami kizárt hogy mérgező lenne. Viszont elég sok gyereknél van azonos palackozott üdítő, ami egyébként nem része a menzai menünek, csak egy külföldi forgalmazón keresztül érkeznek az iskolákba. Dr. Zaz elkéri az egyik diáktól az üdítőjét, és elmegy kivizsgáltatni.
A gyanakvás nem is alaptalan, a doki nagy mennyiségű slabin-t talál, ami teával keverve, és ekkora koncentrátumban akár halálos is lehet, így biztosak benne hogy ez okozta a járványt.
Az iskola főfelügyelőjétől megtudják, hogy van szállítmányozási naplója az iskolának, így el is mennek a dokkokhoz leellenőrizni azt. Dr. Zaz és a főfelügyelő is velük jön, illetve a testőrök is kisérik őket.
Megnézik a naplót, ahol fel is vannak tüntetve az adatok. Leszámítva a tea szállítmányozásának az adatait, amit nagy valószínűséggel kitöröltek. Amikor Satine-ék erre rájönnek, a főfelügyelő hirtelen megpróbál elmenekülni, ám a testőrök - a hercegnőjük parancsára- megállítják őt.
Satine tudni szeretné miért próbált meg az előbb elmenekülni. A főfelügyelő kénytelen elmondani, hogy a tea forgalmazói egy jó üzeletet ajánlottak neki, és a pénz egy részét saját maga megtarthatta, viszont azt nem tudta hogy a tea mérgezett volt. Satine rögtön tudni akarja mégis kik azok, akik ajánlották neki az üzletet. A főfelügyelő elmondja, hogy ő nem tudja, ő csak egy Siddiq nevű közvetítővel üzletelt, aki egy szállítási társaságnak dolgozik a közelben.
Fel is keresik Siddiq-et, aki nem is tagadja, hogy ő fizette le a főfelügyelőt. Emellett nem is áll érdekében titkolni - hisz ő csak egy közvetítő- hogy honnan szerzi a teát. Elmondja tehát Padmé-jéknak, hogy melyik dokkba szoktak leszállni a Moogan csempészek.
Satine és Padmé úgy dönt, hogy - testőr kiséretével- az éj leple alatt elosonnak a dokkhoz, és megfigyelik a csempészek tevékenységét, remélve hogy sikerül őket lebuktatniuk.
El is bújnak a dokkon levő dobozok mögé, és épp akkor érkezik meg a Moogan csempészek hajója. A landolás után kiszálnak a csempészek a hajóból, kihozatják a szállítmányt a hajóból, és akkor megjelenik a vámtiszt, kaján vigyorral az arcán, és azt mondja, hogy: "Jöttem...ellenőrizni." Természetesen a csempészek elintézik őt pár kredittel, így világossá válik Satine számára, hogy miként tudtak árut szállítani anélkül, hogy benne lennének a szállítmányozási naplóban.
Satine következő terve, hogy letartóztatja a csempészeket. Másnap beszámol a dokkban látottakról a mandalore-i rendőrkapitánynak, aki nem igazán akarja elhinni Satine mondandóját. Véleménye szerint a dokkok szigorú megfigyelés alatt állnak, és lehetetlen hogy csempészet folyna ott. Satine elkezd gyanakodni, hogy talán a kapitány is benne van ebben az egészben. Ezért aztán határozottan megparancsolja neki a csempészek letartóztatását, ha pedig nem teszi akkor úgy fogja találni hogy a kapitány is korrupt, és ezért vonakodik elhinni amit ő mond.
Így tehát a kapitánynak nincs más választása. Nem sokkal később már meg is érkeznek(Satine, Padmé, a kapitány, illetve még néhány testőr) ahhoz a raktárépülethez, ahová a csempészek szállítják az árujukat. Érdekes módon a raktárépület ajtaja előtt két őr is áll. Satine először azt hiszi, hogy a kapitány rendelte oda őket, de aztán az emlékezteti a hercegnőt, hogy ő egész idő alatt itt volt mellettük, így lehetősége sem lett volna rá.
Az ajtónálló őrök azt mondják, hogy parancsba kapták, hogy nem engedhetnek be senkit, amikor pedig a hercegnő rájuk parancsol, hogy engedjék be őket, átváltanak támadó üzemmódba, azonban a kapitány két jól irányzott ütéssel képes őket leteríteni, ezután pedig megparancsolja a testőrségnek, hogy tartóztassák le a két őrt. Ezután már szabad az út a raktárba, ahol ott vannak a csempészek a friss szállítmányukkal, és a vegyészek akik éppen a hatóanyagot keverik a teába. Ahogy észreveszik az új látogatóikat, rögtön elkezdenek lőni a sugárpisztolyaikkal. Mindenki fedezékbe vonul, a királynő testőrei pedig igyekeznek hatásosan előretörni. A tűzpárbaj közben a kapitány találatot kap, a testőrök kivonszolják a csatatérről. Padmé megszerzi a sérült kapitány stukkerét, és a hátul maradt testőrökkel együtt beáll egy ember-magasságú konténer mögé, és azt előretolva fokozatosan halad előre, miközben többedmagával elintézi a csempészeket, akiknek a fedezéke csak távolról nyújtott biztonságot.
Így tehát a csempészeknek annyi, a vegyészeket nem sokkal később letartóztatják és a kapitány sérülése sem vészes, helyre tud állni az ütközet után. Satine megparancsolja neki, hogy gyújtassa fel a raktárat. A kapitány először vonakodik megtenni ezt - mondván, hogy ez bizonyítékul szolgálhat-, de a hercegnő megfenyíti, hogy amennyiben nem teszi, úgy tekinti hogy ő is benne volt ebben.
A kapitány tehát végül megparancsolja a testőröknek hogy gyújtsák fel a raktárat, így is tesznek. Tehát ebben az épületben már nem kevernek több mérgező teát.
Satine beszámol a miniszterelnöknek a történtekről, azt is elmondja hogy az incidens után slabin-ellenszert rendelt a kórházakba. Azonban elfogadhatatlannak tartja ezt a korrupciót, ami körbehálózza jelenleg egész Mandalore-t. Almec megigéri, hogy a jövőben cselekedni fog, Satine pedig ezek után számít is erre.
Még mielőtt Padmé elhagyná a bolygót, Satine felveti neki az ötletet hogy a közeljövőben jó lenne egy jedi az akadémián, aki becsületre taníthatná az ifjakat, mert rajtuk múlik Mandalore jövője, rajtuk múlik hogy a jelenlegi helyzet megváltozik-e a jövőben.
Padmé megígéri, hogy beszél majd erről Yoda mesterrel. Ezután felszáll a hajójára, és elhagyja Mandalore-t, illetve annak az aggodalmakkal teli, de reménykedő hercegnőjét.


Feliratos videó (KATT)

Clip from Clone Wars Episode 3.9 "The Hunt for Ziro"

2010. október 26., kedd

Ki legyen November karaktere

Anakin Skywalker

Obi Wan Kenobi

Kit Fisto

Padme Amidala

Asajj Wentrix

Jarjar Binks

Második évad PIPA


Ismét egy nagy előrelépés a blogon

Lethal Trackdown

R2 Come Home

Death Trap

The Zillo Beast Strikes Back

Zillo Beast

Bounty Hunters

Cat and Mouse

Senate Murders

Duchess of Mandalore

Voyage of Temptation

The Mandalore Plot

Lightsaber Lost

The Deserter

Grievous Intrigue

Brain Invaders

Legacy of Terror

Weapons Factory

Landing at Point Rain

Senate Spy

2010. október 9., szombat

Destroy Malevolence

Shadow of Malevolence

Rising Malavolence

Corruption infók


A következő rész a Corruption/Korrupció lesz.

Helyszíne: Mandalore

Szereplők:Padmé Amidala, Duchess Satine Kryze, Prime Minister Almec, Moogan kapitány és a csempészek, Zak Zaz doktor Siddiq, Mandalori rendőrség kapitány, Mandalori miniszterek

Rövid leírás:Padmé, egy diplomáciai misszió miatt Mandalore-ra utazik Garantálja a pacifista bolygónak a Köztársaság teljes védelmet, de ő és a Satine hercegnő hamarosan talál valami baljósa dolgot a bolygó nyugodt homlokzatában.

Itt egy részlet a részből:


2010. október 3., vasárnap


Blokád van, kereskedelem nincs.

A pantoraiakról már elvétve lehetett hallani, pláne az első évad Tresspass epizódjában, ahol megismerhettük a bolygó szenátusi képviselőjét, Riyo Chuchi szenátort.
Pantora - mint az a nevéből is kitalálható a pantoraiak élőhelye- jelenleg nagy veszélyben van, ugyanis a frissen megválasztott elnökük, Papanoida báró egy halálos politikai játszmába keveredett, a Kereskedelmi Szövetség - aki igen szoros kapcsolatban áll a szakadárokkal- blokád alá vonta Pantorát, megszakítva ezzel minden külkapcsolatát, kereskedelmi vonalát.
Az elzárt bolygó népe egyre nyugtalanabb, Dooku gróf igéretet tett nekik, hogy amennyiben csatlakoznak a szakadárokhoz, segít megszűntetni a Kereskedelmi Szövetség blokádját. Sokan elfordulni látszanak a Köztársaságtól, Riyo Chuchi szenátor azonban kitartóan érvel amellett, hogy a Szenátus az ő oldalukra álljon. Vele szemben Lott Dod szenátor érvényesíteni igyekszik a blokádot. Mindezt úgy, hogy a Kereskedelmi Szövetség nevében arról akarja meggyőzni a Szenátust, hogy a kereskedelmi blokádot ők azért állították fel, mert Pantora nem fizette ki az adósságát.
Chuchi épp a szenátusban tartott beszéde után távozik az ülésteremből, amikor belebotlik Padmé-ba, aki szintén jelen volt az ülésen.
Később fogadja Papanoida bárót, és családját is, akik épp az imént érkeztek meg Coruscant-ra.
Papanoida és a fia, Ion közlik a szenátorral hogy a nép egyre nyugtalanabb, egyre többen fontolgatják a szeparatistákhoz való átálást, Chuchi viszont azt tanácsolja hogy ki kell tartani a Szenátus mellett, és erről a népet is meg kell győzni.
Az elnöknek a fia mellett még van két lánya is (Chi Eekway, Che Amanve), akik épp a coruscanti szállásukra mennek. Amikor megérkeznek a sötét szobába, Che Amanve arra lesz figyelmes, hogy húga, Chi eltűnt a sötétben.
A biztonságkedvéért leemel a polcról egy miniatűr szobrocskát - ha esetleg megtámadnák legyen mivel visszaütni-, és hamarosan meghall egy (r)eszelős nevetést a sötétből.
A lány elkezdi fenyegetni a rejtélyes emberrablót, hogy az apja befolyásos, és ha bántani merik őt, vagy a húgát akkor azt nem fogják megúszni szárazon.
Az emberrabló előlép a sötétből, a vállán ott lóg a lány húga, az illető fegyvert szögez a lányra. Egy
gotal fejvadász ez az illető, kecskeszerű lény, szőrös, szarvakkal a fején.
Hirtelen egy másik fejvadász is megjelenik, ő hátulról akarja megtámadni a lányt, azonban ő még idejében reagál, és a szobrocskával képen vágja az illetőt, akiről jól látszik, hogy egy ródiai.
A gotal ezután kábítófegyverrel eltalálja Chi-t, az imént leütött ródiai pedig felkel, és felkapja őt a hátára.
A gyerekrablásnak hamar híre terjed, Ahsoka felkeresi ezzel kapcsolatban Anakin-t és Padmé-t, elmondja hogy segíteni szeretne Chuchi szenátornak abban, hogy kiderítse ki álhatott a gyerekrablás hátterében - ők a szakadárokra gyanakszanak-. A mestere beleegyezik, feltéve ha Ahsoka titokban nyomoz és nem avatkozik bele a hatóság munkáiba.
Igen, mert hogy a hatóság is indít nyomozást ezügyben, a nyomozó pedig nem más mint a Senate Murders-ben megismert Divo hadnagy.
Dooku részvétét küldi Papanoida-nak az eltűnt gyerekei miatt, illetve igéretet tesz neki hogy segít megkeresni a lányait, amennyiben Pantora csatlakozik a szakadárokhoz.
Ezután Ahsoka felkeresi őt, Ion-t(Papanoida fia) és Chuchi szenátort, elmondja hogy segít visszaszerezni az eltűnt gyerekeket, és azt is közli hogy ők azt gyanítják hogy a szakadárok állhatnak a rablás hátterében. Logikus is lenne, hiszen az eltűnt gyerekekkel könnynen lehetne zsarolni egy vezetőt, hogy álljon át a másik oldalra.
Papanoida elnök is így gondolja, ezért elküldi Chuchi szenátort, és Ahsoka-t a pantora blokádjául szolgáló kereskedelmi hajóra, hogy - diplomata vendégnek álcázva önmagukat- kutassák át a hajót, ugyanis jó esély van rá, hogy ott tartják fogjul a két lányt.
Papanoida és Ion pedig addig elindul a másik úton, segíti a hatósági nyomozást. Divo közli velük hogy átkutatták a rablás helyszínét, de egyelőre még semmi nyomot nem találtak.
Az elnök és fia is elmegy a helyszínre, hátha ők találnak valami olyasmit, ami a hadnagynak elkerülte a figyelmét.
Papanoida-nak feltűnik, hogy az egyik szobrocska (pantorai vallási szobor egyébként, a holdistennő jelképe) nem az oltárszekrényen van a többi között, hanem az asztalon.
Pedig normális esetben annak is az oltáron lenne a helye a többi között. Az elnök azt is észreveszi, hogy a szobrocska alján zöld vér van. Megállapítja hogy a valamelyik lánya fegyverként használhatta a szobrot a támadó(k) ellen. Mintát vesz a vérből, és a műszere segítségével megpróbálja azt azonosítani valamelyik ismert galaktikus bűnöző vérképével.
A gép egy találatot ad, azt állítja a vér egy Greedo (ismerős valamelyik filmből?) nevű rodiai-é, aki a Tatooine-on dolgozik Jabba egyik fejvadászaként. Papanoida-nak, és Ion-nak nem is kell több, habozás nélkül elindulnak a Tatooine-ra.

A történet ezután ketté ágazik, két különböző nyomozást mutat be, ezekről külön-külön számolnék be.


A tatooine-i nyomozás
Az elnök és fia leszáll a Tatooine-on, és elmennek Jabba barlangjába, ahol elég rendesen zajlik az élet. Van itt minden a táncos twi'lek-ektől a leghírhedtebb fejvadászokon át (itt van Embo is a Bounty Hunters-ből) egészen Jabba-ig, aki mellett ott ül a fia is, aki épp egy rovart eszik meg, amikor a két pantorai belép.
Ion először közvetlenül Jabba-val akar beszélni, az apja viszont figyelmezteti, hogy lehet hogy Jabba is benne van az egész gyermekrablós ügyben, és ebben az esetben nem jó ötlet tőle érdeklődni Greedo holléte után. Ezért inkább egy női twi'lek csoporttól érdeklődnek a fejvadászról. Az egyikük állítólag ismeri Greedo-t, azonban azt mondja, hogy a fejvadász most épp nem tartózkodik itt, de ha megjött, akkor majd szól nekik.
Az elnök meg is jegyzi a fiának, hogyha a nő nem vezeti őket Greedo-hoz, akkor idővel majd magát Greedo-t vezeti ide hozzájuk.
Később így is történik. A twi'lek nő felkeresi Greedo-t, aki pár haverja társaságában épp valamilyen szerencsejátékot játszik, elmondja neki hogy két pantorai férfi keresi őt.
Greedo rögtön sejti, hogy a gyermekrablási ügy kapcsán találhattak valami bizonyítékot, ezért fegyverestül elindul a - szintén fegyveres- társaival együtt a kantinába, ahol meg is találja a két pantorait.
Társaival együtt hátulról elkapják őket, és fegyvert szögeznek rájuk. Papanoida követeli hogy mondják el hol vannak a lányai, ám sajnos nincs abban a helyzetben hogy ő diktálja a szabályokat, ezt Greedo-jék meg is jegyzik. Az a tervük, hogy szépen lassan kikisérik őket a kantinából, kint pedig lelövik őket.
Papanoida még időben kapcsol, elővesz egy kést a zsebéből, egy pördüléssel Greedo hát mögé kerül és az ellensége torkához szorítja az imént előkapott fegyverét, ezután kicsavarja a stukkert a ródiai kezéből. A fiára azonban még továbbra is fegyvert szegeznek, szóval patthelyzet alakul ki. Papanoida azt tanácsolja hogy mindannyian beszéljenek Jabba-val.
Jabba - tolmácsának segítségével- megkérdezi Papanoida-t, hogy miért támadta meg az egyik fejvadászát. Az elnök beszámol mindenről, és elmondja hogy vagy ő Jabba áll a gyerekrablás mögött, vagy Greedo valaki másnak dolgozott. A bizonyítékról (a szobron talált vérről) is beszámol, Jabba is tudatja hogy nem ő bérelte fel erre Greedo-t, ezért a hutt megengedi az elnöknek, hogy mintát vegyen a ródiai véréből.
Greedo - látván hogy már nem tud mit tenni- beismeri hogy ő rabolta el a lányokat, és mikor Papanoida megkérdezi hogy hol vannak, elárulja hogy az egyik Mos Eisley-ban van. Az elnök követeli hogy vezesse őket oda.
Greedo - a két pantorai kiséretében- bemegy a Mos Eisley-i kocsmába (ez is ismerős esetleg valamelyik filmből?), és megparancsolja az egyik ott tartózkodó társának, hogy hozza ide a túszul ejtett lányt.
Eközben egy másik társ - a kecskeszarvú illető, aki szintén résztvett a gyerekrablásban- odamegy Greedo-hoz, és elkezdi faggatni, hogy miért kell kiadatni a túszt.
A pantoraiak észrevehetetlenül fegyvert szorítanak a testéhez, így arra kényszerül, hogy tettesse a két pantorai kilétét. Egy ideig úgy is válaszol a kérdésekre, mintha saját akaratából akarná elengedni a túszt, de amikor már látja hogy a barátja nem veszi be a hazugságait, elkiáltja magát, hogy ezek a pantoraiak ellenségesek, és szól a társainak hogy végezzenek velük. Mindeközben sikerül is elszöknie úgy, hogy Papanoida nem lőtte le, mert épp a lányára figyelt, akit abban a pillanatban hoztak elő Greedo társai.
A kantinában elszabadul a káosz. Greedo társai lövik a két pantorait, ők meg lőnek rájuk vissza. Ezt a zűrzavart az elrabolt lány is kihasználja, hátulról - egy üveg segítségével- leüti az egyik fejvadászt, és elkobozza a fegyverét.
Így már három fegyveres pantorai is küzd a fejvadászok ellen. Be is bújnak mindhárman egy fedezékként szolgáló asztal mögé, és onnan lelövik a fejvadászokat, akik pedig a bárpultot használták fedezék gyanánt.
Bár a fegyver nélkül maradt G
reedo-nak sikerült elmenekülnie, Papanoida visszaszerezte (egyik) elveszett lányát, így el is hagyhatják a bolygót.

A kereskedelmi hajón zajló nyomozás
Riyo Chuchi szenátor és Ahsoka megérkeznek a hajóra, ahol a Kereskedelmi Szövetség egyik tagja fogadja őket. Chuchi azt hazudja, hogy azért jött hogy közölje velük, Papanoida át akar állni a szakadárokhoz, így reméli hogy a kereskedelmi szövetség eltávolítja a blokádot. A KSZ-es (*kereskedelmi szövetség) neimodi azt feleli hogy ahhoz előbb be kell jelenteni a szenátusban a köztársaságból való kilépést.

Chuchi azt mondja megbeszéli majd az elnökkel, és hogy este még tárgyalhatnak az ügy folytatásáról. A neimodi azt mondja addig megbecsült vendégekként lehetnek jelen a hajón, és el is vezeti őket a szállásukra.
Később Ahsoka és Chuchi elindulnak a zárkák felé, hogy megkeressék az elrabolt gyereket. Útközben kicseleznek egy őrt, és elérnek az étkezőterembe. Onnan vezet egy ajtó a nagykövet irodájába. Azonban Ahsoka-ék nem tudnak bemenni oda, mert két neimodi éppen affelől tart oda, ahol most Chuchi-ék vannak. Amikor meghallják a két - egymással beszélgető- neimodi hangját, elbújnak az étkezőasztal alá.
A két neimodi épp a gyermekrablásról vitatkozik, az egyik nem helyesli a módszert, míg a másik szerint a gyerekek kellenek biztosíték gyanánt. A másik - aki egyébként a nagykövet- megjegyzi hogy annak akkor sem örül, hogy itt van a fogjul ejtett gyerek.
Hallván - hogy az elrabolt lány tényleg ezen a hajón van fogva tartva- Chuchi felkiált az asztal alól, a zajra a két neimodi is figyelmes lesz. Az egyik elkezd gyanakodni, be is néz az asztal alá, ám akkor már nem lát ott senkit. Egy rövidebb szemle után beletörődik, hogy rajta és a tárásn kívül nincs itt senki, majd másodmagával elhagyja a termet.
Ahsoka egy magasban levő, fali bemélyedésben bújt el, míg Chuchi-t az erővel a magasba emelte, és a fal egy árnyékos részének szorította. Így megúszták, nem buktak le, és most már biztosak benne hogy a KSZ áll a gyerekrablás hátterében. Már csak meg kell találni lányt anélkül hogy lebuknának.
El is indulnak a fogdák felé, ám egy őr - aki közli velük hogy idegeneknek tilos a bejárás- keresztezi az útjukat. Ahsoka elmetrükköt használ, bár így is csak nyögve-nyelősen tudnak átjutni az őrszemen, ugyanis ő először csak Ahsoka-t akarja átengedni, mivel amikor az elmetrükköt használta, azt mondta hogy "átengedsz engem" így az őr át is engedte Ahsoka-t, Chuchi-t viszont csak azután amikor Tano felülírta a parancsát "átengedsz mindkettőnket"-re.
Bejutásuk után el is kezdik sorra átkutatni a cellákat, azzal viszont nem számolnak, hogy térfigyelő kamerákat is helyeztek el a hajó folyosóin, így a nagykövet értesül az ottani jelenlétükről, és egy csomó droid társaságában el is indul Ahsoka-ék felé.
Később - még mielőtt a nagykövet és droidjai odaérnének- végre-valahára megtalálják azt a cellát, ahol Papanoida gyerekét tartják fogva.
A lányt két B1-es droid is őrzi, azonban Ahsoka-nak nem jelent különösebb gondot megsemmisíteni őket. A lány elmondja nekik, hogy különválasztották őt és a nővérét.
Még mielőtt elmenekülhetnének, belebotlanak a nagykövetbe, és abba a 6-8 szuperharci kisérődroidjába. Ahsoka ezeket is elintézi.
Chuchi megvádolja a nagykövetet, amiért elrabolta a pantorai elnök lányát, és megfenyegeti hogy a szenátus ezért elitélheti. Viszont köt vele egy alkut. Azt mondja, hogy megérteti a nagykövet helyzetét a szenátussal, amennyiben ő azon nyomban visszavonja a blokádot. A nagykövet kénytelen belemenni, így Pantora ismét szabad, és továbbra is a Köztársasághoz tartozik.

Így tehát külön-külön, de mindkét elrabolt lányt sikerült visszaszerezni, és a pantorai válság is megszűnt, a szakadároknak és a velük szoros kapcsolatban álló kereskedelmi szövetségnek pedig egy újabb terve hiúsult meg.

Feliratos videó: KATT

2010. szeptember 29., szerda

Bocs de nem tudtam felrakni a blogra mert max 100MG foglalhat ez meg 300 valamennyi

1 rész :

Feliratos rész letöltése (KATT)

2 rész:

Feliratos rész letöltése (KATT)

3 rész:
Video magyar felirattal együtt: Katt Ide

2010. szeptember 27., hétfő

2010. szeptember 24., péntek

Rylot

3. évad 3. része, a Supply Lines az első évad Ryloth-epizódjainak az előzménye lesz, így láthatólag még a szabadságharcosok sem annyira kimerültek, és még a Köztársaság is segíti őket (amit ugyebár később majd ismét meg fog tenni). Ahogy elnézem a videó preview-t, ütős csatákból majd most sem lesz hiány, van egy olyan érzésem, hogy ez elég rendesen oda fog tenni az első évados ryloth részeknek, ami azért nagy szó!

2010. szeptember 23., csütörtök

Első két rész

Amikor ezt írom, még én sem láttam a harmadik évad első két részét, de már töltöm le, és nektek is csak azt tudom javasolni, hogy tegyetek hasonlóképp, ugyanis már tölthető a két rész, egy videóban. Amennyiben felirat is lesz hozzá, majd azt is belinkelem ide, és azt is le lehet majd tölteni hozzá. Tervezek majd csinálni egy olyan verziót, amiben benne van az adott epizód feliratostul, és ezt majd így egybe le lehet majd tölteni a duckload-ról. A letöltési linkje majd a részértékelés alatt is elérhető lesz.

Videó letöltése:
KATT IDE
Felirat letöltése:
KATT IDE

2010. szeptember 19., vasárnap

A hét embere:Han Solo


Han Solo adatai
Faja ember
Neme férfi
Foglalkozása Millennium Falcon (Ezeréves Sólyom) kapitánya, később a Lázadó Szövetség tábornoka
Anyabolygó Corellia
Frakció Lázadó Szövetség, Új Köztársaság

A hét tárgya:INCOM CORPORATION T-65C-A2 X-SZÁRNYÚ


  • Gyártó: Incom Corporation
  • Hajtómű: 4 db Incom 4L4 fúziós ion hajtómű
    opció: 4 db Incom 4j.4 fúziós torló hajtómű
  • Méretek: hossz 12,5 m; fesztáv 8 m;
  • Tömeg: üres tömeg 14 800 kg; maximális felszálló tömeg függesztménnyel 21 500 kg
  • Szenzorok: Carbanti rendszerű szenzor sor
  • Fegyverzet: 4 db Taim & Bak KX9 lézer ágyú; 2 db Krupx MG7 proton-torpedó vető

2010. szeptember 17., péntek

3. évad TOP 5 várólista










A harmadik évadot már sokan várják, többnyire sok dolog miatt. Ezzel én is így vagyok, és most összeállítottam nektek egy TOP 5-ös listát, hogy úgy konkrétan mégis mik azok a dolgok, amik miatt én most a legjobban várom az évadot. Természetesen kizárt, hogy CSAK ezek lesznek jók, ahogy a múltkori évadnál, valószínűleg most is csak néhány részből vannak a trailerbe berakott jelenetek. Viszont egyelőre csak az alapján itélhet az ember, amit előzetesen látott, na de akkor nézzük is:

5. helyezett: Ahsoka álmai
"Always in motion is the future, and many possible futures there are." Szinte alig van olyan season 3-as videó, ahol ez a mondat ne hangzott volna el, azt is megtudhattuk már hogy Ahsoka-nak elég para látomásai/álmai lesznek majd, és a trailerben látottak alapján nehéz megmondani, hogy mi az ami téves, és mi az ami valós. Bármennyire is tartom én furának ezt a dolgot, attól még tény hogy pont emiatt szerintem mindenki nagyon kiváncsi arra, hogy mit is fognak ebből kihozni. Én is az vagyok.

4. helyezett: A Halálőrség visszatérése
Az igazság az, hogy a Halálőrségnek még koránt sem áldozott le, s ezt nem csak a Duchess of Mandalore befejezése, hanem a harmadik évad trailere is igazolja. Én szerettem a Halálőrséges részeket (mondjuk a Voyage of Temptation annyira nem volt nagy kedvenc), és kiváncsi vagyok hogy mi lesz Mandalore sorsa. A trailer alapján utcai harcokra is számíthatunk majd, király ;)
3. helyezett: II. Ryloth-i csata
Több mint valószínű, hogy a már jól ismert twi'lek bolygó majd a szepik űrbéli előrenyomulásának az okából válik majd ismét hadszíntérré. A Kamino-val ellentétben még nemigen tudni, hogy lesz-e majd (megint) űrcsata a bolygó felett, de végül is mindegy, hisz a "földi"csata is igen látványosnak akciódúsnak igérkezik. Persze kérdés, hogy felül tudja-e majd múlni az első évadban láthatót, az eddigiek alapján nekem úgytűnik, hogy igen. Ezért is várom már annyira. Ja, és természetesen megint találkozhatunk majd a szabadságharcosok vezetőjével, Syndulla tábornokkal, ami pedig a jediket illeti, Di mestert (új szereplő a sorozatban) láthatjuk majd.
2. helyezett: Kamino
Nincs az a Season 3-as várólista, amiről ez kimaradhatna. A Star Wars filmekben nekem messze a Kamino volt a legszimpatikusabb bolygó, és bántam is nagyon, hogy eddig nem tűnt fel a sorozatban, de most mindez megváltozik, és egy olyan epikus, elkeseredett küzdelmet láthatunk még itt, hogy az hihetetlen. Szerencsére már elég sok részt láthattunk belőle eddig is (Ventress vs. Anakin fénykardpárbaj, űrcsata a bolygó felett, lézerzápor mindenhol, polipdroidok stb...), én mégis úgyérzem hogy majd még ezen túl is képes lesz minket meglepni a Kaminoi csata, tényleg nagyon várós, de szerintem akik látták a trailereket azoknak nem kell magyaráznom, hogy miért.
1. Ventress sorsa
Mondhattok aminek csak akartok, de erre még Kamino-nál is kiváncsibb vagyok. Persze szerintem mindenkit foglalkoztatnak, hogy a sorozatban látható szereplők (Ahsoka, Rex, Ventress) sorsa végül mi lesz, és nagyon úgytűnik, hogy Ventress-é itt most ki fog derülni. Azt már lehet tudni, hogy a mestere ellene fog fordulni, ő pedig az éjnővérekhez megy segítéségért, de hogy ennek az egésznek mi lesz a vége... nos arra nagyon kiváncsi vagyok.

Részemről ez az öt legjobban várt dolog a harmadik évadból. Ti is megoszthatjátok véleményeteket kommentben.

2010. szeptember 16., csütörtök

Feliratos Season 3

Igen a cím magáért beszél amikor elkezdődik a harmadik évad itt is elkezdődik az élet a harmadik évad itt lesz feliratozva a blogon NEM VICC

3. évad





3. Évad 1. rész Clone Cadets

Helyszíne:Kamino

Szereplők:Shaak Ti, Bric, El-Les, Fives, Echo, Heavy

Rövid ismertetés: Támad éri a Kamino bolgygót a Domino osztag feladata hgy megvédje a bázist Shaak Ti, El-Les és Bric csak nézik a csatát mert ugy gondollják hogy ez egy próba a Domino osztag számára. Hogy mi lesz a csata végkimenetele? A részből kiderül.


3. Évad 2. rész Arc Trooper

Helyszíne: Kamino

Szereplők:Anakin Skywalker, Obi Wan Kenobi, Asajj Ventress, General Grievous, Shaak Ti, Lama Su, Fives, Echo, Rex, Cody, 99

Rövid ismertetés: Kaminót az eddiginél is erősebb támadás éri Anakin Skywalker és Obi Wan Kenobi a bolygóra megy hogy segítsen az életben maradott klónoknak. A bégyilkos Assajj Ventress és Grievous is a boolygón tartózkodik. Vajon a klónok és a jedik megmentik Kamino-t? A részből kiderül.

A Domino osztag

Az 3. Évad első részében Clone Cadats (Klón Kadétok-ban.) egy új osztag jelenik meg a neve Dominó osztag. Rajtuk áll vagy bukik hogy Kamino-t elfoglalják vagy sem. Az osztag ismeretebb tagjai Hevy és Fives Magyarul:Ötös és Viszhang. Briks és El- Les kivülröl szemmel követik az eseményeket. Szerintük ez egy próba a csapat számára. Shaak Ti viszont aggódik ,hogy nem kéne ilyen nagy veszélynek kitenni az osztagok. Hogy mi lesz a csata végkimenetele? Majd meglátjuk!

Itt két kép az osztagról:

2010. szeptember 8., szerda

A hét tárgya: LAAT


Adatok:

A LAAT/i Magassága 6,1 méter és Szélessége 17 méter. A hajó legénysége 1 pilóta 1 segédpilóta és lövész és 2 lövészből áll. Egyszerre 30 klónt tud szállítani. Fegyverzete 3db gyalogságellenes lézerágyú 4db összetett lézerágyú 2db tömeglövős lézertorony 8db levegő-levegő és föld-levegő rakéta Droidlövő lézerágyú(a Klón Háborúk közepe felé, számuk ismeretlen.)Kiegészítők és járművek 4db speeder-bike és 1db IM-6 orvosdroid.

Szerepe:

A katonákat minél gyorsabban a harctérre jutatása. Fegyverzetei miatt kisseb ellenséges csapatok megsemmisítésére és képes út közben. Egy esetleges kényszerleszállás után sem maradnak védtelenek a katonák, mert ott vannak az ágyúk amivel tüzet nyithatnak a támadókra.

LAAT/c:

A LAAT/c a LAAT/i egy átalakított formája, amit arra terveztek hogy járműveket (PL:tankokat szállítson a csatatérre.)

LAAT/i Értékelés:

Szerintem ez egy nagyon sokoldalú hajó. A fegyverzete is kiváló. Kisebb hajókkal el tud bánni, de a nagyobbakkal szemben nincs esélye.Sok LAAT-ot láttam lezuhanni a részekben, mert a védelme nem túl jó. A célzott lövések ellen a hajónak kevés az esélye hogy elkerülhesse a találatokat.

2010. augusztus 27., péntek

Ki legyen szeptember karaktere?

A nevek:

Anakin Skywalkel

Yoda

Cad Bane

Mace Windu

Obi Wan Kenobi

Padme

Feliratos Season 3 trailer!

A cím magáért beszél.

Season 3 Celebration V trailer

Bár sokan töltötték fel a youtube-ra a celebration V alkalmával bemutatott, véleményem szerint felejthetetlenül jól megcsinált trailert, a minőség az eredetiben a legjobb, én pedig nem adnék lejjebb a minőségből, ha egy ilyen profi trailerről van szó, szóval a youtube-ról nem akartam az sw.com-ról pedig nem tudtam (mivel hogy nem is lehet) belinkelni a videót, így csak annyit mondok kattanj rá shaak ti-ra, ha kiváncsi vagy a trailer-re , remélem érthető hogy gondoltam. Na de akkor magáról a trailer-ről is egy kicsit.
Elképesztő csaták, meglepően sok visszatérő szereplő - ami mellett azért ott van pár vadiúj is -, illetve egy csomó helyszín, amik között szintén vannak újak, de sok a visszatérő is. Bár ezek is mindha egy cseppet szebbek/kidolgozottabbak lennének mint régen, vagy legalábbis a rajtuk történt események remélhetőleg majd garantálni fogják, hogy ne azon törjük a fejünket, hogy "jééé, én ezt a helyet már láttam...".
A csaták között a kaminoi kapta a legnagyobb szerepet a trailerben. Lesz itt minden, fénykardpárbaj, Ventress, és a kémhajója, amire majd rá is fognak lőni a rakétavetős klónok, illetve a belső épületekben majd teljességgel el fog szabadulni a káosz, és hatalmas csatákat láthatunk majd. Ez persze nem is véletlen, hisz ez a klónok személyes háborúja, amit a hazájuk megtartásáért vívnak elkeseredett módon. Ja, és ha már klónok, Visszhang és Ötös is vissza fognak térni ebben a csatában.
A második Rylothi csata is nagyon igéretesnek tűnik, sok-sok robbanás, sok-sok klón/droid tank, meg minden amit ember el tud képzelni egy ilyen mértékű háborúban. Az első évad rylothi csatái már mik lesznek ehhez képest? Szinte semmik, pedig azok is azért milyen jók voltak a maguk idejében (másfél évvel ezelőtt), de hát a clone wars évadról-évadra fejlődik, és ez bizony meg is látszik.
Viszont ha már a régi rylothi csatáról beszéltünk, akkor meg kell említenem, hogy a rylothi szabadságharcosok is vissza fognak térni, az egyik jelenetben látni is lehet Syndulla tábornokot, ismerős még valakinek?
Ventress is sokkal nagyobb részt fog kapni az évadban. Valószínű meg is fog halni, és nagyon úgy tűnik hogy Dooku fog vele végezni Sidious parancsára, amiért a bérgyilkosnő kudarcot vallott - talán a kaminoi ügyben?
Ezután Dooku majd fog szerezni új tanoncot, aki Darth Maul-hoz hasonlóan sith harcos, ugyanabból a fajból.
Ami Ventress halálát illeti, csak egy dolog szúrja kissé az ember szemét. Ugyanis lesznek ezek az úgynevezett "Éjnővérek", és mintha az egyik jelenetben megpróbálnák feléleszteni Ventress-t. Persze lehet hogy csak én értelmeztem félre, de ha ez így lenne, az elég furcsa lenne, na de mindegy, majd meglátjuk mi sül ki ebből...
Ami az új helyszíneket illeti, a Kamino mellett még lesz jó sok, sajnos nem tudom mindegyikről hogy melyik, de az biztos, hogy a piros-ködös bolygó a Iridonia lesz, ami a Zabrak-ok szülőbolygója. Dooku itt fogja megkapni az új bérgyilkosát, és valószínű hogy az éjnővérekkel is itt találkozik, de ez nem biztos.
Mandalore egyébként vissza fog térni, és úgytűnik harcok is lesznek ott, és természetesen ha Mandalore, akkor Satine hercegnő is itt lesz, hogy ossza az észt :)
Aztán mások is vissza fognak térni, úgy mint Cad Bane, vagy épp a Toydariaiak királya.
Meg persze itt lesz a Delta Squad is, de róluk ugye már írtam külön bejegyzést.
Az a helyzet, hogy most kissé összeszedetlen voltam, kevés dolognak néztem utána, de most fő volt a sietség. Lehet hogy majd még fogok csinálni egy összetettebb, pontosabb bejegyzést, de egyelőre érjétek be ezzel, nomeg addig is nézzétek a trailert ;)

Delta Squad a 3. évadban!!! (!!!!!!!!!!!!)


A kezdetben kissé zavaros, fura félperces teaser után jött egy másfél perces, ami azért már jóval jobb volt, de azért még mindig kissé zavaros volt, és talán nem is kellően pörgős. Aztán jött a múltkori bejegyzésben látható rövidke trailer, ami sok újat nem tett hozzá az eddig látottakhoz, de ahhoz azért már így is elég volt, hogy már nagyon kezdjük várni az új évadot. Most pedig a Celebration V alkalmával kaptunk egy új trailert, ami felülmúl minden eddig látottat.
Na szóval már abban a trailerben is feltűnt a NAGY NÉGYES egy-két másodperc erejéig, de a Celebration V rendezvényen valaki - nemtudom hogy ki, de nagyon szépen köszönjük neki- lekamerázott a vetítésről egy olyan jelenetet, ahol a Delta Squad találkozik néhány jedivel. A videó nem túl jó minőségű, de attól még egyszerűen kötelező megnézni. Oké, lehet hogy kissé elfogult ez a bejegyzés, dehát ugye a delta osztag négy tagja (Boss, Scorch, Fixer és Sev) között ott van az én kedvenc klónom, FixerÉs...a fenébe is...Ő IS SZEREPELNI FOG A CW-ban!!!
Egyébként láthatólag ennek nem csak én örülök, hiszen a videó végét is tapsvihar fogadta. Azért jó lehetett ott lenni élőben, ennyi csodát látni, persze gondolom hogy

1. nem engednek be csak úgy akárkit, inkább csak újságírokat, tudósítókat, munkatársakat stb... persze lehet hogy nem így van, de a kettes pont akkor is bökkenő lenne
2. San Fransisco elég messze van.

Na mind1, még szerencse hogy létezik az internet, így mi is láthatjuk ezeket a csodákat. Egyébként lehet hogy majd még más dolgokat is közzéteszek majd itt online a rendezvénnyel kapcsolatban, de először gyönyörködjünk a rosszminőségű, ám aranyat érő mozgóképanyagban:

2010. augusztus 24., kedd

2010. augusztus 17., kedd

Visszajöttem

Nagyanyámnál voltam nem voltam fent igen sok dolog elmaradt és emiat én szégyellemmagam

Ma fent leszek skypon a címem gabortoth12
ugy 17:00 kor leszek fent


Metinen is játszok a 4 es szerveren a nevem gabortoth12 a piros virodalomban aqilán ch3

2010. augusztus 5., csütörtök

Hát ez nagy

Ahogy a youtube-on járkáltam videóról videóra
ezt találtam

Végre itt van! Megérkezet.

Ahogy mondtam A Joinnál(Linkhttp://starwarstheclon.blogspot.com/2010/07/join.html)
az első évad a blogon lesz és most itt van a blogon.

A várva várt film

Ahogy igértem itt van a

The Clone Wars : The Quest of R2D2

Jó szórakozást kívánok mindenkinek.

2010. augusztus 4., szerda

LEGO Star Wars: A klónok háborúja R2-D2 felkutatása magyar változat

A holnapi nap nagy nap csak várjatok

Holnap már komolyan kész

most már gondolom már meguntátok a várakozást de már holnapra már komolyan fent lesz a
star wars empira at war bemutatóvideó.

Season 3 trailer


Végre itt van, megérkezett! A trailer amire már a második évad befejezése óta várunk! Megérte várni? Igen! Sajnos a 3. évad trailere jóval rövidebb a másodikénál, de ezt leszámítva nincs okunk panaszkodni, mert amilyen rövid, annyira jó lett!
Na de mire is számíthatunk majd?
Nos, ha minden igaz Grievous hatalmas előretörést tervez, így láthatunk majd rettentően epikus, korábban ezekhez még csak nem is fogható űr-és felszíni csatákat.
Emellett Cad Bane, és Aurra is szervezkedni fog, a kérdés csak az, vajon ezt a "valóságban", vagy csak Ashoka álmaiban/megérzéseiben teszik?
Azt már tudjuk a félperces preview óta, hogy Ashoka álmai eléggé kiemelkedő szerepet fognak kapni, és bizony 1-2, a trailerben látott rész eléggé álomszerűnek tűnik.
Ott van például amikor Cad Bane Malastare-on(!) fénykard párbajozik (!!!) Kenobival. Kizárt, hogy ez valóságos lenne, annyira nem illik a képbe. Tippem szerint az ott látható rész inkább Ashoka-nak valami megérzése lehet álmában, hogy "Obi-Want veszély fenyegeti", vagy valami ilyesmi.
Aztán Aurra is csak kizárólag ilyen eléggé furcsa, teljesen álomszerű jelenetekben tűnik fel, szóval lehet hogy őt csak a tudatallatija szülte (a végén még a clone wars is annyira mélyen bele fog menni az álom témába, mint az
Eredet), de aztán meg ki tudja. Szóval Ashoka körül még továbbra is sok a furcsaság, részben már ezeknek a kiderülése miatt is várom annyira Október 1.-jét (ne értsetek félre, nem szeretném hogy hamar véget érjen a szünet), amikor majd elstartol a harmadik évad.
Na de most tegyük félre az álmok tanulmányozását, inkább lépjünk tovább.
Szóval a trailer azt sejteti, hogy lesznek itt harcok dögivel. Itt lesz az általam legjobban várt rész(ek?), ugye amikor a droidok (gondolom a Grievous féle előretörés eredményeként) elérik Kamino-t, és megtámadják a Klónok hazáját, Kamino-t. Valószínűleg eléggé elkeseredett harcot fognak vívni, és a trailer is ezt igazolja. Lőgyakorlati termekben, szűk folyosókon, mindenhol fog folyni a harc, ahol elég sokan fogják képviseltetni magukat. Anakin, Obi-Wan, Shaak Ti, Rex, és a második évadban teljesen háttérbe húzódó Ventress is visszatér. Ha emlékeztek még a Rookies-ban említették, hogy ő kaminoi kém lenne. Lehet hogy az ő segítségével tudnak majd eljutni Kamino-ra. Magyarán Grievous-nek sikerülni fog az, amit a Rookies-ban nem tudott megvalósítani.
Emellett még láthatunk rövid részletet egy eléggé epikusnak tűnő, és rengeteg hajó részvételével lezajló űrcsatából, illetve Di mester is harcba fog szállni klóncsapataival egy bolygón, ami a találgatások szerint Ryloth. Persze én nem mondom biztosra, hogy az. Mindenesetre ha igen, akkor érdemes összehasonlítani az első évadban látott változatával. Ugye-ugye, hogy mennyivel színesebben, és szebben néz ki?
Gondolom nem csak az első és a második, hanem a második és a harmadik évad között is történt egy hangyányi szépítés, bővítés. Persze ha nem így lenne, akkor sem mondhatjuk azt, hogy "de hát akkor nem fejlődik semmiben sem az új évad...", mert elég ránézni a csatákra. Nekem az az érzésem, hogy sokkal nagyobban, és az eddig látottak alapján nem elképzelhetetlen, hogy jobbak is lesznek ezek a csaták.
Nagyon sok kérdés felmerülhet még a trailerrel kapcsolatban, remélem hogy a távolinak tűnő Október 1.-ig még fognak valami videót publikálni a nekünk. Jó lenne.

Ja, és egyébként már feltűnik itt is az új sisakforma, de úgytűnik hogy egyelőre még csak kevés klón fog olyat hordani. Nem lepődnék meg, ha szépen lassan egyre több új sisak lenne látható.