2010. július 20., kedd

A hét embere: Jango Fett


Jango Fett fiatalon árva lett, egyszerű farmer családját banditák brutálisan megölték. 10 éves korában találkozott Jaster Mereelel, aki magához fogadta és edzette, majd megismertete a nehéz zsoldos élettel. Nagy harcossá vált, mivel megtanulta a túlélést a legzordabb körülmények között is. Bár a Jedik megszüntették a Mandalori Protektorátust, Jango azon kevesek közé tartozott akik még mindig hordták a fegyverzetüket.

Jangot Darth Tyranus, vagyis Dokuu gróf bízta meg azzal a feladattal, hogy a Köztársaság számára a Kaminón készülő klónhadsereg mintaegyede legyen. Fett nagy díjazásban részesült, de volt egy furcsa kérése is: egy olyan klón, akit a fiaként nevelhet. Ez lett Boba Fett, aki később a Galaxis egyik leghírhedtebb fejvadászává lett.

Közben Jango megbízást Dokuutól (Nute Gunray megrendelésére) Padmé Amidala szenátornő megölésére. Több sikertelen merénylet után a célszemély ezúttal életben maradt. Jango kénytelen volt megölni a jedi testőrök által fogságba ejtett társát, Zam Vessellt egy mérgezett kaminói szablyatűvel. A szablyatű azonban a geonosisi összeesküvés nyomára vezette a Jediket, amelyben Jango megbízói is részt vettek. Ez azonban nem volt teljesen véletlen, hanem a Sithek tervei szerint történt, hiszen különben sohasem tört volna ki a klónháború. Ezáltal Jango Fett nagyon jelentős láncszem a Galaktikus Birodalom felemelkedésében.

Amikor Mace Windu lefejezte Jangot, Boba Fett szerezte meg az apja sisakját. Különböző könyvek és filmek szerint, Jango és fia is, fejvadászként és politikai alakok személyes testőreiként is (mint Dooku gróf és Palpatine) szolgáltak. Ezáltal indirekt módon segítették a birodalom erősödését.


Faja ember
Neme férfi
Foglalkozása Fejvadász
Gyermekei Boba Fett (klón)
Anyabolygó Mandalore
Frakció Független Rendszerek Konföderációja
Mandalori Protektorátus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése