2011. március 5., szombat

3. évad 12. rész: Nightsisters

A tömeges űrcsatában Asajj Ventress néhány tri-vadász segítségével lecsap az egyik köztársasági cirkálóra.
Sidious nagyúr érzi, hogy Dooku orgyilkosa sokat erősödött az elmúlt időben, talán többet is a kelleténél. Úgy érzi Ventress fenyegetés lehet a számára a jövőben, ezért intéz egy holo-hívást Dooku-hoz, aki a Serenno-i birtokán tartózkodik.
A sith nagyúr beszámol Tyranus-nak az aggodalmairól, a gróf megrökönyödésére azt feltételezi, hogy ő és Ventress esetleg át akarják venni az ő hatalmát. Természetesen Dooku elmondja, hogy esze ágában sincs, hogy ilyen tervet hajtson végre, ám mikor Sidious azt mondja, hogy rendben, akkor végezz vele!, mégis elkezd habozni, de végül aztán - mestere tiszteletének jeléül- elfogadja a parancsot.
Az űrcsatában Anakin és Obi-Wan is feltűnik, s amikor Ventress elkezdi őket üldözni, ketté válnak. Anakint az orgyilkosnő segédcsapata (az a néhány tri-vadász), míg Obi-Want maga Ventress kezdi el üldözni.
Míg Anakin ügyes manővereinek köszönhetően elintézi a droidvadászokat (pontosabban az egyik vadászegységet szétlöveti a másikkal), addig a mestere találatot kap Ventress hajójától.
Segítséget is kér egykori padawanjától, aki berepül Ventress háta mögé, és elkezdi lőni az orgyilkosnő cirkálóját és nem is marad el a találat.
A sérült Obi-Wan, és az őt követő - szintén sérült- Ventress berepülnek egy szepi zászlóshajó hangárjába, Anakin is utánuk megy. Kiszabadítja a lángoló hajójába szorult mesterét, és mindketten felkészülnek a Ventress elleni harcra.
Az orgyilkosnő a hajójában felhívja a mesterét - gyk: Dookut-, hogy segítségre van szüksége. Az öreg viszont beszámol neki arról, hogy nem segít, mi több a nő utánpótlás-csapatait is visszavonta. Azt hazudja neki, hogy az ő baklövése miatt többé nem lesz a mestere, most pedig a sorsára hagyja, hogy had öljék meg a jedik.
Ventress igen csak feldühödik, ebben a dühében rá is támad a két jedire.
Dooku megparancsolja az űrcsatában jelenlévő TX-20as droidnak, hogy kezdjenek el tüzelni a saját parancsnoki hajójukra. Így két legyet üt egycsapásra, teljesíti Dooku parancsát - mégha ennek ő személyesen nem is örül annyira-, és még a két jedit - akik ugye szintént a hajón vannak- is elpusztíthatja.
Így, miközben ők hárman fénykard-párbajoznak, a hajó tűz alá kerül, egyre jobban elkezd billegni, és egyre nagyobb sérüléseket szerez.
Úgy tűnik, hogy végül a párbajban a két jedi kerekedik felül - közös erővel sikerül lefegyverezniük Ventress-t-, ám ekkor hirtelen becsapódik egy droid vadász a hangárba, ami elől Kenobiék kénytelenek arrébb vetődni.
A hajó egyre rosszabb helyzetben van, ezért Obi-Wanék el is hagyják azt, amíg még nem késő. Nem sokkal utánuk a kudarcot vallott Ventress is kirepül a nem sokkal később felrobbanó parancsnoki hajóból, de a sérült hajójával már nem jut messzire.
A TX-20as jelenti Dooku-nak, hogy megsemmisítették a hajót, Dooku pedig jelenti a mesterének, hogy elvégezte a parancsot.
A csata után megjelenik néhány csempész a szíhelyen, ők megtalálják, és a hajójukba emelik a sérült cirkálót, benne Ventress-sel.
Az egyik csempész ad neki egy injekciót, amitől felébred az ájult állapotából. Megkéri a csempészeket, hogy vigyék el őt a Dathomir-ra, ám amikor ők nem engedelmeskednek, megfojtja az egész bagázst. Ezután beül a csempész-hajó pilótafülkéjébe, és elröpül a már említett bolygóra.
Miután sikeresen landol a piros ködben úszó dzsungel-bolygón, tántorogva kiszáll, és meglát egy szentélyt. Hamarosan éjnővérek jelennek meg a háta mögött, mindegyikük valamilyen fegyvert tart a kezében. A boszorkák már épp arra készülnek, hogy megöljék az orgyilkosnőt, ám hirtelen megjelenik az ő vezetőjük, Talzin, aki Ventress anyja, és elmondja a többieknek, hogy ő közülük való.
Ventress az anyja karjaiba "ájul", mivel még mindig elég rossz bőrbe van. Az éjnővérek beviszik őt a faluba, és Talzin vezetésével egy szertartást végeznek vele, az élet vizének segítségével. A szertartás során, Talzin elmeséli Ventress múltját.
Mint kiderül, Ventress az éjnővérek között nevelkedett ám nekik még csecsemőkorában el kellett adniuk őt, annak érdekében, hogy megvédjék a klánjukat. A kis Ventress-nek volt egy gazdája, akinél nevelkedett, ám őt valamilyen forradalom/lázadás során lelőtték. Ekkor találkozott Ventress egy ott harcoló jedivel, aki felfedezte a kislányban az Erőt. Később elkezdte kiképezni őt, Ventress tehát jedinek tanult, ekkor még zöld fénykardja volt.
Később egy bevetés során a mesterét is megölték, ezután Ventress-ben szétáradt a harag, és dühének engedelmeskedve kegyetlenül lemészárolta a mestere gyilkosait. Valószínűleg ez sodorhatta őt a sötét oldalra ugyanis később már Dooku fogadta fel őt, a legközelebbi képben pedig Ventress azt látja, amikor a gróf azt mondja "Többé nem vagy a tanítványom".
A szertartás után Ventress erőre kap, a bosszú érzése marad meg benne, az, hogy bosszút kell állnia egykori mesterén.
Az anyja megígéri, hogy segíteni fog neki, lánya mellé is rendeli a klán két legkiválóbb harcosát, Karis-t és Nah'leet-et.
Összeállít hármuknak egy kotyvalékot is, ennek az a lényege, hogyha egy éjnővér belép a folyadék füstölgő részébe, akkor árnnyá alakul, tehát a legtöbb lény számára láthatatlanná válik. Valószínűleg Dooku sem kivétel ezalól, de azért Taris még ad egy méregtűt is Ventress-nek (amivel gyengítik a gróf megérzéseit, és a látását), illetve mindhárman kapnak egy-egy fénykardot is, hisz' sokkal előnyösebb ha Dooku azt hiszi, jedik támadták meg. Így tehát továbbra is abban a hitben maradhat, hogy tanítványa már halott.
Dooku éppen alszik, amikor Serenno-i birtokára belopózik a három éjnővér.
Odalopóznak az ágyához, Ventress a gróf nyakába röpíti a tűt. Dooku abban a pillanatban felpattan, bekapcsolja a fénykardját, és kiszedi a tűt a nyakából.
A három árny megtámadja őt, a gróf szavaiból ki is derül, hogy a fénykardok hangjából azt sejti, hogy a támadói jedik. Láthatatlanság, és méreg tű ide vagy oda, Dooku még látás nélkül is elég jól képes ahhoz megérezni a támadói, és a fénykardok jelenlétét, hogy kitérjen, és hárítsa a csapásokat.
A párbaj helyszíne fokozatosan a palota főterébe tolódik, addigra sikerül az árnyaknak lefegyverezniük a grófot. Ám még mielőtt egykori tanítványa végérvényesen lecsaphatna rá, ő elereszti az erejét, és villámokat küld mindhárom éjnővérbe, akik az erő hatására kirepülnek a helyiség gigantikus ablakán.
Ventressék túlélik az összecsapást, de belátják, hogy jelenleg képtelenek legyőzni a grófot, ezért visszavonulnak a Dathomir-ra.
Ventress anyja azt mondja a lányának, hogy nem volt a fáradozása hiába való, hiszen az elsült merénylet hatására Dooku már nem érzi magát biztonságban, és keresni fog majd valakit a régi orgyilkosa helyére, hogy megvédhesse magát. Talzin ezt lehetőségként fogja fel.
Felhívja Dooku-t, elmondja hogy tudja, hogy meghalt az orgyilkosa. Dooku először csodálkozik, hogy honnan tudhat Talzin erről, de az éjnővérek anyja csupán a mágiájára, és a látomásaira fogja ezt, s úgytűnik Dooku ezt el is hiszi.
Tesz egy ajánlatot a grófnak, azt mondja tudna adni egy új orgyilkost számára.
Dooku azt mondja, hogy még megfontolja az ajánlatot. A bosszú következő lehetősége készen áll...

Videó letöltése: KATT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése