2011. március 9., szerda

Lego Star Wars III

nyitó idézőjelMár nem kell sokat várnunk a legújabb építőkockás kalandra, a LEGO Star Wars III: The Clone Wars-ra, ami a közelgő premier alkalmából újabb videóval kedveskedett.záró idézőjel


A LEGO Star Wars III: The Clone Wars története a második és harmadik mozifilm cselekménye között játszódik majd, és az Activision tájékoztatása szerint új Erő képességeket, pályaszerkesztőt és kooperatív játéklehetőséget is kap a ma délelőtt napra pontos megjelenési dátumot kapott epizód. Az X360-ra, PS3-ra, Nintendo Wii-re, DS-re, 3DS-re és PSP-re is készülő új felvonás Európában március huszonötödikén fog megjelenni.

2011. március 8., kedd

Update

Most hétvégére szerintem kint lesz az új videó de ez csak olyan 60%-ék.
Hétvégén igen sok dolgom lesz de majd próbálok foglalkozni a videóval.
Ha hétvégén nem lesz kint akkor kb. jövőhét szerdán vagy kedden lesz
kint.

Visszavonul a Star Wars gyönyörű sztárja


Az első gyermekét váró színésznő, Natalie Portman vasárnap Oscar-díjat kapott a Fekete hattyúban nyújtott alakításáért, és alig várja, hogy otthon maradhasson, kedvére ejtőzhessen nagy pocakjával. Már csak egy-két nyilvános szereplés van hátra, ami után a színésznő egy jó időre elköszön a reflektorfénytől.



"A következő nagy álmom a nagyon közeli jövőre nézve, hogy ágyban maradhassak egész nap, és ne kelljen kisminkelnem magam vagy megcsinálni a frizurámat" - nyilatkozta a 29 éves színésznő.

Natalie Portman francia balett-táncos vőlegényével, Benjamin Millepied-vel tavaszra várja első gyermekét - írja az Új Ász.

2011. március 5., szombat

Egy évet sem kell várni az első 3D-s Star Wars-mozifilmre

2012-től a Lucasfilm elkezdi moziban bemutatni a Star Wars-sorozat 3D-sre konvertált epizódjait. Először a Baljós árnyakat láthatjuk, s a film szereplésének függvényében további részek is bemutatásra kerülhetnek.
A Lucasfilm és a 20th Century Fox bejelentette, hogy a Star Wars I. rész: Baljós árnyak (Star Wars: Episode I The Phantom Menace) 3D-s verziója 2012. február 10-én kerül bemutatásra a mozikban. A stúdiók közleménye szerint a Star Wars-széria szerencsés helyzetben van, hiszen olyan, mint eleve mozis 3D-s vetítésekre találták volna ki. Az ígéretek szerint az Industrial Light & Magic mindenre odafigyelve fogja végezni a 3D-s konvertálást.

A Star Wars-sorozatot kevésbé kedvelőknek természetesen azon a bizonyos februári első hétvégén lesz választási lehetősége a mozizást illetően, hiszen ugyancsak február 10-én kerül bemutatásra a Safe House című Denzel Washington - Ryan Reynolds akciófilm, valamint a The Vow című romantikus mozi Rachel McAdams és Channing Tatum főszereplésével.

Star Wars: The Old Republic - Bounty Hunter bemutató trailer

Rengetegen várják a BioWare első MMO-ját, a Star Wars univerzumában játszódó Old Republicot. Sokak bánatára azonban a program csak nem akar megjelenni, újabb és újabb csúszásokat jelentenek be, ami egy MMO esetén nem is baj ,hisz így legalább nem egy összecsapott munkát ad ki a kezei közül a méltán elismert csapat. Az érdeklődést különféle trailerekkel tartják fent, melyek legújabb darabja a Bounty Hunter karakterosztályt mutatja be.

3. évad 12. rész: Nightsisters

A tömeges űrcsatában Asajj Ventress néhány tri-vadász segítségével lecsap az egyik köztársasági cirkálóra.
Sidious nagyúr érzi, hogy Dooku orgyilkosa sokat erősödött az elmúlt időben, talán többet is a kelleténél. Úgy érzi Ventress fenyegetés lehet a számára a jövőben, ezért intéz egy holo-hívást Dooku-hoz, aki a Serenno-i birtokán tartózkodik.
A sith nagyúr beszámol Tyranus-nak az aggodalmairól, a gróf megrökönyödésére azt feltételezi, hogy ő és Ventress esetleg át akarják venni az ő hatalmát. Természetesen Dooku elmondja, hogy esze ágában sincs, hogy ilyen tervet hajtson végre, ám mikor Sidious azt mondja, hogy rendben, akkor végezz vele!, mégis elkezd habozni, de végül aztán - mestere tiszteletének jeléül- elfogadja a parancsot.
Az űrcsatában Anakin és Obi-Wan is feltűnik, s amikor Ventress elkezdi őket üldözni, ketté válnak. Anakint az orgyilkosnő segédcsapata (az a néhány tri-vadász), míg Obi-Want maga Ventress kezdi el üldözni.
Míg Anakin ügyes manővereinek köszönhetően elintézi a droidvadászokat (pontosabban az egyik vadászegységet szétlöveti a másikkal), addig a mestere találatot kap Ventress hajójától.
Segítséget is kér egykori padawanjától, aki berepül Ventress háta mögé, és elkezdi lőni az orgyilkosnő cirkálóját és nem is marad el a találat.
A sérült Obi-Wan, és az őt követő - szintén sérült- Ventress berepülnek egy szepi zászlóshajó hangárjába, Anakin is utánuk megy. Kiszabadítja a lángoló hajójába szorult mesterét, és mindketten felkészülnek a Ventress elleni harcra.
Az orgyilkosnő a hajójában felhívja a mesterét - gyk: Dookut-, hogy segítségre van szüksége. Az öreg viszont beszámol neki arról, hogy nem segít, mi több a nő utánpótlás-csapatait is visszavonta. Azt hazudja neki, hogy az ő baklövése miatt többé nem lesz a mestere, most pedig a sorsára hagyja, hogy had öljék meg a jedik.
Ventress igen csak feldühödik, ebben a dühében rá is támad a két jedire.
Dooku megparancsolja az űrcsatában jelenlévő TX-20as droidnak, hogy kezdjenek el tüzelni a saját parancsnoki hajójukra. Így két legyet üt egycsapásra, teljesíti Dooku parancsát - mégha ennek ő személyesen nem is örül annyira-, és még a két jedit - akik ugye szintént a hajón vannak- is elpusztíthatja.
Így, miközben ők hárman fénykard-párbajoznak, a hajó tűz alá kerül, egyre jobban elkezd billegni, és egyre nagyobb sérüléseket szerez.
Úgy tűnik, hogy végül a párbajban a két jedi kerekedik felül - közös erővel sikerül lefegyverezniük Ventress-t-, ám ekkor hirtelen becsapódik egy droid vadász a hangárba, ami elől Kenobiék kénytelenek arrébb vetődni.
A hajó egyre rosszabb helyzetben van, ezért Obi-Wanék el is hagyják azt, amíg még nem késő. Nem sokkal utánuk a kudarcot vallott Ventress is kirepül a nem sokkal később felrobbanó parancsnoki hajóból, de a sérült hajójával már nem jut messzire.
A TX-20as jelenti Dooku-nak, hogy megsemmisítették a hajót, Dooku pedig jelenti a mesterének, hogy elvégezte a parancsot.
A csata után megjelenik néhány csempész a szíhelyen, ők megtalálják, és a hajójukba emelik a sérült cirkálót, benne Ventress-sel.
Az egyik csempész ad neki egy injekciót, amitől felébred az ájult állapotából. Megkéri a csempészeket, hogy vigyék el őt a Dathomir-ra, ám amikor ők nem engedelmeskednek, megfojtja az egész bagázst. Ezután beül a csempész-hajó pilótafülkéjébe, és elröpül a már említett bolygóra.
Miután sikeresen landol a piros ködben úszó dzsungel-bolygón, tántorogva kiszáll, és meglát egy szentélyt. Hamarosan éjnővérek jelennek meg a háta mögött, mindegyikük valamilyen fegyvert tart a kezében. A boszorkák már épp arra készülnek, hogy megöljék az orgyilkosnőt, ám hirtelen megjelenik az ő vezetőjük, Talzin, aki Ventress anyja, és elmondja a többieknek, hogy ő közülük való.
Ventress az anyja karjaiba "ájul", mivel még mindig elég rossz bőrbe van. Az éjnővérek beviszik őt a faluba, és Talzin vezetésével egy szertartást végeznek vele, az élet vizének segítségével. A szertartás során, Talzin elmeséli Ventress múltját.
Mint kiderül, Ventress az éjnővérek között nevelkedett ám nekik még csecsemőkorában el kellett adniuk őt, annak érdekében, hogy megvédjék a klánjukat. A kis Ventress-nek volt egy gazdája, akinél nevelkedett, ám őt valamilyen forradalom/lázadás során lelőtték. Ekkor találkozott Ventress egy ott harcoló jedivel, aki felfedezte a kislányban az Erőt. Később elkezdte kiképezni őt, Ventress tehát jedinek tanult, ekkor még zöld fénykardja volt.
Később egy bevetés során a mesterét is megölték, ezután Ventress-ben szétáradt a harag, és dühének engedelmeskedve kegyetlenül lemészárolta a mestere gyilkosait. Valószínűleg ez sodorhatta őt a sötét oldalra ugyanis később már Dooku fogadta fel őt, a legközelebbi képben pedig Ventress azt látja, amikor a gróf azt mondja "Többé nem vagy a tanítványom".
A szertartás után Ventress erőre kap, a bosszú érzése marad meg benne, az, hogy bosszút kell állnia egykori mesterén.
Az anyja megígéri, hogy segíteni fog neki, lánya mellé is rendeli a klán két legkiválóbb harcosát, Karis-t és Nah'leet-et.
Összeállít hármuknak egy kotyvalékot is, ennek az a lényege, hogyha egy éjnővér belép a folyadék füstölgő részébe, akkor árnnyá alakul, tehát a legtöbb lény számára láthatatlanná válik. Valószínűleg Dooku sem kivétel ezalól, de azért Taris még ad egy méregtűt is Ventress-nek (amivel gyengítik a gróf megérzéseit, és a látását), illetve mindhárman kapnak egy-egy fénykardot is, hisz' sokkal előnyösebb ha Dooku azt hiszi, jedik támadták meg. Így tehát továbbra is abban a hitben maradhat, hogy tanítványa már halott.
Dooku éppen alszik, amikor Serenno-i birtokára belopózik a három éjnővér.
Odalopóznak az ágyához, Ventress a gróf nyakába röpíti a tűt. Dooku abban a pillanatban felpattan, bekapcsolja a fénykardját, és kiszedi a tűt a nyakából.
A három árny megtámadja őt, a gróf szavaiból ki is derül, hogy a fénykardok hangjából azt sejti, hogy a támadói jedik. Láthatatlanság, és méreg tű ide vagy oda, Dooku még látás nélkül is elég jól képes ahhoz megérezni a támadói, és a fénykardok jelenlétét, hogy kitérjen, és hárítsa a csapásokat.
A párbaj helyszíne fokozatosan a palota főterébe tolódik, addigra sikerül az árnyaknak lefegyverezniük a grófot. Ám még mielőtt egykori tanítványa végérvényesen lecsaphatna rá, ő elereszti az erejét, és villámokat küld mindhárom éjnővérbe, akik az erő hatására kirepülnek a helyiség gigantikus ablakán.
Ventressék túlélik az összecsapást, de belátják, hogy jelenleg képtelenek legyőzni a grófot, ezért visszavonulnak a Dathomir-ra.
Ventress anyja azt mondja a lányának, hogy nem volt a fáradozása hiába való, hiszen az elsült merénylet hatására Dooku már nem érzi magát biztonságban, és keresni fog majd valakit a régi orgyilkosa helyére, hogy megvédhesse magát. Talzin ezt lehetőségként fogja fel.
Felhívja Dooku-t, elmondja hogy tudja, hogy meghalt az orgyilkosa. Dooku először csodálkozik, hogy honnan tudhat Talzin erről, de az éjnővérek anyja csupán a mágiájára, és a látomásaira fogja ezt, s úgytűnik Dooku ezt el is hiszi.
Tesz egy ajánlatot a grófnak, azt mondja tudna adni egy új orgyilkost számára.
Dooku azt mondja, hogy még megfontolja az ajánlatot. A bosszú következő lehetősége készen áll...

Videó letöltése: KATT

3 évad 11. rész: Pursuit of Peace



Mint az a rész nézése közben megvilágosodott bennem, időrendileg ez a rész is két másik korábbi közé van a "bezsúfolva", tehát ott kezdődik ahol a múltkori Heroes on Both Sides abbamaradt, és körülbelül ott ér véget, ahol a Senate Murders elkezdődött. Tehát a múltkori generátor-robbantás miatt teljes a pánik a Szenátusban, ahol most heves viták zajlanak a háború folytatásának az ügyében. A szenátorok többsége meg van róla győződve, hogy a szakadárok csak azért indítványoztak béketárgyalásokat, hogy ezzel elfedjék a coruscant elleni támadásuk felől a gyanút. Szenátoraink tehát kétszínűségnek, hazugságnak tartják a béketárgyalások igényét a másik fél felől.
Akik eddig is a béke ellen voltak, azok pedig most méginkább küzdenek azért, hogy a Köztársaság deregulálja a bankokat. A kaminoi Burtoni szenátor azt javasolja, hogy a Köztársaság rendeljen további 5 millió klón katonát, az ehhez szükséges tőkét pedig vegye fel kölcsönként a Bankár Klántól.
Padmé felszólal ellene, ő ellene van annak hogy a háborút támogassák, azt mondja inkább a befejezéséért kéne küzdeni, és hogy biztos benne, hogy a szakadárok oldalán is van aki be szeretné fejezni a háborút. Hiába érvel amellett, hogy valószínűleg a generátor megtámadásáért felelős személyek is szándékosan azért vitték véghez a terrorcselekményt, hogy kikényszerítsék a szenátorokból a hadi költségek növelését, a gyűlésen jelenlévő tömeg így is árulónak kiáltja ki Padmé-t, sokan úgy gondolják hogy ezzel a törekvésével a valódi - mögöttes- célja, hogy meggyengítse a Köztársaságot a háborúban.
Természetesen Palpatine-nak is van terve, a gyűlésen azt mondja üzenetet kaptak ellenfelüktől, Dooku gróftól. A gróf holo-képe azt mondja, hogy köztársasági csapatok barbár merényletet vittek véghez a raxusi Bonteri szenátor ellen, aki a békét kezdeményezte. Valójában a Padmé barátja elleni merénylet hátterében Dooku állt, hogy Bonteri szenátor ne tudjon felszólni a coruscanti merénylet ellen.
A gyűlés után a felháborodott Padmé, Organa és Farr szenátor megbeszélik, hogy fellépnek Burtoni-jék javaslata ellen - lévén ez most a legtöbb, amit tehetnek-, és támogatókat keresnek maguknak. Organa tanácsára meghallgatják a Bankár Klán beszámolóját arról, hogy mekkora kamatra is adnának hitelt a Köztársaságnak. Remélik, hogyha rávilágítanak a költség nagyságára - emlékeztetőül: a Köztársaságot már így is a csőd szélére vitte a háború-, akkor sok szenátor felléphet a javaslat ellen.
Mint kiderül, a Bankár Klán 25%-os kamattal adna hitelt, ráadásul ők a szeparatistákat is támogatják, hiszen függetlenek a háborúban. Azt mondják a szeparatisták is milliós számú rohamdroid legyártásának a költéségével keresik fel őket.
Padmé és Organa is egyetért abban, hogyha a Köztársaság felvenné a kölcsönt, olyan válságba kerülne, hogy már CSAK a háborúra tudna költeni, minden más alapszükséglet (oktatás, egészségügy...), ami az utóbbi időkben már így is eléggé rossz volt - teljesen kifizethetetlenné válna.
Organa javaslata, hogy erre kell rávilágítani, és akkor talán más szenátorokat is meggyőzhetnek, hogy utasítsák el a javaslatot.
Azonban a másik fél is munkálkodik, Dooku bérgyilkosokat használ, hogy megfélemlítsen olyan szenátorokat, akik a javaslat ellen vannak.
Farr szenátort is megtámadják az éjszaka leple alatt, össze is verik de nem hal meg (na majd a Senate Murders-ben...), csak eltörik a bal karja.
Padmé meggyőzi Organa szenátort, hogy tartsa ő a javaslat elleni beszédet a következő gyűlésen, mert az ő szava meg tudja győzni a tömegeket, és őt nem is tartják olyan szélsőséségesnek, mint egyesek Padmé-t.
Bail beleegyezik, s amíg felkészül a beszédére, Padmé - és törött kezű bácsikája- meglátogatnak pár olyan szenátort akik még nem döntöttek a törvényjavaslat támogatása, vagy elutasítása mellett.
Egyik ilyen szenátor Christo, akit Padmé és Farr a coruscanti lakásán keresnek fel. Végül abban maradnak, ha Organa szenátor beszéde meggyőzi őt, akkor elképzelhető hogy a javaslat ellen fog szavazni.
Miután elhagyják Christo házát, Farr és Padmé különválnak. A nabooi szenátornő még csak nem is sejti, hogy Dooku két bérgyilkost küldött rá.
Ez a két bérgyilkos rá is támad Padmé-ra egy utcasarkon. A zajokat meghallva két coruscanti rendőrdroid hamarosan megérkezik a helyszínre, a fejvadászok azonban elintézik őket. De ezzel is Padmé nyert annyi időt, hogy nekiállhasson menekülni, mivel a sofőrjét - akivel korábban ide érkezett- nem találja (a bérgyilkosok már korábban elintézték), hirtelen jobb megoldást nem találva elköt egy siklót. Az egyik bérgyilkos azonban utoléri, és kilő egy szigonyt a járműre, így miközben Padmé halad a coruscanti forgalomban, ő szépen ott lóg a háta mögött.
A másik bérgyilkos pedig saját járműjével üldözi Padmé-t. Az üldözésre a droid rendőrség is felfigyel. A fejvadászoknak sikerül meglépniük, Padmé-t viszont bekerítik, és elkapják.
Később a segítője, Teckla gondozásba veszi az úrnője bérgyilkos támadás során szerzett arctáji sebesülését, és miközben beszélgetnek Teckla elmondja Padmé-nak, hogy ő többre tartja őt, mint a legtöbb politikust. Azért, mert Padmé - véleménye szerint- a köztársaság népéhez szól, nem csak a katonai érdekeket veszi figyelembe, hanem a lakosok életkörülményeit. Teckla - a szenátornő kérésére- elmondja Padmé-nak, hogy a háború milyen körülmények átélésére késztet egy átlagembert.
A fejvadászok Organa szenátort is megtámadják, aki épp egy garázsban van, és készül felszálni a siklójára. A fejvadászok után nem sokkal a rendőrség is megjelenik, akik felveszik a harcot a bérgyilkos-páros ellen. Organa leüti az egyiket, és a zűrzavart kihasználva megpróbál a siklójával elmenekülni. Azonban - nem sokkal a járműve elindulása után- az egyik bérgyilkos eltalálja a siklóját, így az nekicsapódik a garázsépület falának, az alderaan-i szenátor pedig megsérül.
Mint később kiderül, az állapota igen csak válságos, a sérüléseitől felállni sem tud, nemhogy beszédet tartani. Így hát nincs mese, Padmé-nak kell megtartani a javaslat elleni beszédet.
A szenátornő azonban tisztában van vele, hogy őt a tömeg szélsőségesnek tartja, hisz már kezdetekkor ellenezte a javaslatot, Teckla viszont megerősíti az önbizalmát, amiért azt mondja, hogy Padmé figyel az emberekre.
Amikor felszólal a gyűlésen, és elmondja a beszédét, részletezi benne, hogy mennyire megnyomorítja a háború az átlagemberek életét - mindezt Teckla családja példáján bemutatva-, ez pedig felnyitja sokak szemét, a beszédet - ami nem csak gyűlésteremben hallható, hanem coruscant más pontjain is közvetítik- tapsvihar követi.
Később egy Palpatine és Mas Amedda közti beszélgetésben, amikor testőre megkérdezi a kancellárt mit kíván tenni Padmé sikere ellen, azt feleli egyelőre hagyja, hogy magától menjenek a dolgok, s majd később avatkozik bele.

Feliratos Videó: KATT

2011. március 3., csütörtök

3. évad 10. rész: Heroes on Both Sides


A háború továbbra is galaxis szerte zajlik, és ahogy húzódik, úgy nő az elveszett klónok száma. Márpedig a katonákat pótolni kell, és ez a folyamat bizony nem is olcsó, a hatalmas hadi kiadások már így is a csőd szélére sodorta a Köztársaságot. Ezért aztán megoszlanak a vélemények arról, hogy valóban a háború folytatása lenne-e a legbölcsebb dolog. Vannak akik úgy gondolják - például Padmé és társai-, hogy az örökös háborúzás helyett béketárgyalásokat kéne indítani a másik fél irányába, ezzel megszűntetve a további, egyre inkább elhúzódó vérontást, és költségeket.
Padmé álláspontjával szemben ott van Saam szenátoré, aki amellett érvel, hogyha elfogadják a javaslatát az új kredit-vonalakkal kapcsolatban, akkor deregulálhatják a bankokat, és a Köztársaság képes lesz felvenni azt a tőkét, ami a további klónok legyártásához szükséges. Ha valaki emlékszik, a Senate Murders-ben is hasonló viták folytak.
Végül aztán a vitatkozó felek nem jutnak közös álláspontra, így abban maradnak, hogy elnapolják a döntés meghozatalát egészen addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy a bankok deregulációja-e a helyes lépés.
Természetesen az említett Saam szenátor a neimodi Lott Dod társa, és ő is jelen van a Kereskedelmi Szövetségben, így a háború hasznot jelent számára. Így tehát társaival mindenképpen meg szeretné akadályozni, hogy Padmé-jék kezdeményezésére a Köztársaság béketárgyalásokat kezdjen a szakadárokkal.
Végül aztán támad egy ötletük, amivel rábírhatják a köztársasági szenátorokat, hogy gondolkodás, mérlegelés helyett rögtön beleegyezzenek a bankok deregulálásába. Egyszerűen csak el kell hozni a háborút coruscant-ra. Ez persze megnyilvánulhat akár egy kisebb terrorcselekményben is, a lényeg hogy legyen valami, amit a szakadárokra lehet fogni, s így teljességel meg lehet őket vádolni, amiből az következik, hogy a szenátorok - látván, hogy a szakadárok már az itteni bolygón fenyegetik őket- vita nélkül belemennek a szeparatisták elleni háború folytatásába.
Tervüket meg is osztják Dooku-val, aki Grievous-ön keresztül elküld néhány - magukat takarító droidnak álcázó- robbanó droidot a coruscant-ra, hogy ott majd robbantsák fel a generátort.
A múltkori vitánál szemlélőként Ahsoka is jelen volt, hogy tanuljon néhány dolgot a politikáról. A gyűlés után elmondja Padmé-nak, hogy nem tiszta számára minden dolog, mert a viták nem világítottak rá arra, hogy tulajdonképpen miért is folyik a háború, ő csak annyit tud - pontosabban hisz-, hogy a szeparatisták gonoszak, de a gyűlésen mindenki csak kamatlábakról, és a banki deregulációról vitatkozott.
Később Padmé azt javasolja, látogassák meg Bonteri szenátort. Ő a Független Rendszerek Szövetségének egyik szenátora, tehát szakadár. Ahsoka először csodálkozik, hogy Padmé-nak van szakadár barátja, de ő felvilágosítja a padawan-t, hogy a szakadárok sem mind egyszerű bábok Dooku kezében, egyesek sokkal többek annál.
Vannak közülük, akik - akár csak Padmé- a háború mihamarabbi befejezésére törekednek. Ilyen Bonteri szenátor is. Padmé ezért reméli, hogy tud vele találkozni, így talán tudnának tárgyalni, és netán a szakadár gyűlésen is elő tudnának rukkolni a béketárgyalás javaslatával. Ahsoka - most, hogy Padmé beszámolója után maga is máshogy látja a dolgokat- is beleegyezik abba, hogy meg kéne látogatni a szenátornőt.
A probléma csak annyi, hogy köztársasági szenátorok nem utazhatnak legálisan szeparatista bolygókra, viszont a jediknek - Ahsoka-nak is- van speciális engedélye, amivel szabad utaznia semleges bolygókra. A semleges bolygókról pedig már szakadár világokra is el lehet jutni. Padmé adja az ötletet, hogy Ahsoka felhasználhatná ezt az adottságát, aminek a segítségével elvihetné őt Bonteri szenátorhoz. El is indulnak, az uticéljuk a Raxus.
Ahsokáék álruhában, egy szállítóhajóban érkeznek meg többedmagukkal a szeparatista bolygóra. A leszállópályánál már várja őket Bonteri szenátor, aki elviszi a látogatókat a lakhelyéül szolgáló kúriába. Itt találkoznak Bonteri fiával, Lux-szal, aki körülbelül Ahsoka-val egyidős.
Ahsoka megtudja Bonteri-től, hogy nem minden szakadár felelős a háború kitöréséért, sokan vannak közülük akik ugyanúgy éreznek a köztársaság és a jedi rend iránt, mint maga Ahsoka. A szenátornő szerint az ő férje - Lux apja- is ilyen ember volt, sajnos azonban már csak múlt időben, mert egy évvel ezelőtt meghalt, miközben egy aargonari támaszpontot védett a klónoktól.
Később az udvaron Ahsoka elbeszélget Lux-szal is, akiben ugyanolyan egyoldalú kép van a jedikről, mint Ahsoka-ban a szakadárokról.
Lux korábban mindig azt hallotta a háború előtt, hogy a "jedik jók" most viszont a háború alatt, amikor annyi halálhírről hall, már nem igazán tudja mit higyjen, sokak szerint a jedik tehetnek a háború szörnyűségeiről. Ezt gondolja tehát a jedikről, annak ellenére, hogy Ahsoka az első akivel valóban találkozik.
Ahsoka esetében is hasonló a helyzet, ő eddig a szakadárokat szélsőségesen, egyértelműen "rossznak", holott ha a katonai vezetőket (Grievous, Ventress), és a droidokat leszámítjuk, Lux és az anyja az első szakadárok, akikkel valaha találkozott.
Így hát mindkét fiatalban megváltozik az egyoldalú, fekete-fehér kép arról, amit a másik félről gondolnak.
Padmé és Bonteri eközben megbeszélik, hogy a szakadár parlamentben is előterjesztik a javaslatot, hogy béketárgyalásokba kezdjenek a másik féllel. Mint az kiderül, az ottani törvényhozásban is hasonló kérdésekbe ütköznek, mint a Szenátusba. Azaz, hogy folytatni kéne-e a háborút, vagy inkább mihamarabb, tárgyalások útján véget kéne-e vetni neki.
Tehát Bonteri előterjeszti a javaslatot, a beszéde megosztja a jelenlévőket. Dooku, mint a gyűlés szervezője hologrammként van jelen a tárgyaláson, azt mondja, hogy a Független Rendszerek szabályzata felkiáltással kell eldönteni a kérdést.
Végül aztán a jelenlévők nagyobbik része igen-nel szavaz a béketárgyalás kezdeményezésére.
Az ok, amiért Dooku nem próbál betenni a kezdeményezésnek, az az, hogy tudja: a Coruscant-ot hamarosan támadás fogja érni, mégpedig ha a Köztársaság tudomást szerez róla, hogy a szakadárok békét akarnak velük kötni, majd hirtelen az ő nevükben még is terrorcselekmény fog történni a Szenátus bolygóján, akkor a szenátorok azt hihetik majd, hogy a szakadárok csak színlelték a béketárgyalások ötletét, hogy ezzel meggyengítsék a védelmüket.
Padmé-jék azonban mit sem tudnak a fenyegető támadásról, így elégedetten távoznak a Raxus-ról, vissza Coruscant-ra.
Amikor odaérnek, Padmé közli Palpatine főkancellárral, hogy a másik fél kezdeményezett, és összek kell hívni a gyűlést, meg kell szavaztatni, hogy viszonozzák-e a béketárgyalásokat. Padmé és Organa közösen elmondják a gyűlésen, hogyha a jelenlevők most megszavazzák a béketárgyalást, szükségtelenné válik a bankok deregulálása, és a háborús adósságok további növelése. Már épp úgytűnik, hogy a kezdeményezés után a viszonzás is sikeres a Szenátus részéről, amikor hirtelen egy hatalmas robbanás hallatszik, elmegy az áram, majd kigyulladnak a vészfények, majd a teremben eluralkodik a káosz.
Ugyanis amíg az ülés zajlott, a Grieovus által küldött, takarítódroidnak álcázott masinák behatoltak a coruscanti generátorba, megölték az ott dolgozókat, majd felrobbantották önmagukat, így az áramtermelő létesítmény felrobbant.
A félelem nagy úr, és bizony mindenki ugyanarra gondol: a szeparatisták tették, a béketárgyalás kezdeményezése pedig elterelő hadművelet volt.
Saam szenátorék ötlete bevállt, Padmé-jék nagy bánatára, és a háborúból profitálók nagy örömére a szenátorok félelmükben visszautasították a béketárgyalásokat, és megszavaztatták a bankok deregulálását, ami egyenlő a háború folytatásával, és a hadi kiadások további növelésével.

Feliratos Videó: KATT

Dart Maul Március karaktere