2011. február 24., csütörtök

3. évad 9. rész: Hunt for Ziro





Az előzmények ismertek, feltéve ha láttad a Hostage Crisis-t. Bane, miután R2-tól megszerezte az alaprajzokat, behatolt a Szenátusba, a szenátorok túszulejtésével pedig arra kényszerítette a főkancellárt, hogy engedélyezze neki Ziro, a Hutt kiszabadítását a börtönből. Tehát Ziro megszökött, és mellette még Cad Bane-t - aki már nem először okoz gondot a Köztársaságnak- is le kellene tartóztatni.
Ziro-t az öt Hutt család tartja fogságban a Nal Hutta-n. Kiszabadításának oka az volt, hogy társuk birtokol egy holo-jegyzéket, amely tartalmazza a huttok összes (aljas) cselekedetét. Ezért aztán a Hutt-ok itt, a saját főhadiszállásukon szeretnék fogva tartani Ziro-t, hogy az semmi esetben ne tudjon visszaélni a birtokában levő kényes infókkal.
Azonban ő megfenyegeti a tanácsot, azt mondja ha meg merik őt ölni, akkor elintéződik, hogy a holo-jegyzék eljusson a Szenátushoz.
Így tehát a családfők - bár nem ölik meg, de- (ismét) bebörtönzik Ziro-t.
A főhadiszáláson azonban dolgozik egy pa'lowick énekesnő is, aki Ziro régi szeretője volt, amíg kedvesét be nem zárták egy coruscanti cellába. Miután megtudja, hogy itt tartják fogva a kedvesét, az őröket kijátszva bejut a börtönbe, és felkeresi Ziro-t.
A Hutt azt mondja neki, hogy ki szeretne szabadulni, hogy örökre együtt lehessenek, a pa'lowick pedig ki is szökteti.
Egy terepsiklóval el is hagyják a Hutt főhadiszállást. Ziro terve, hogy felkeresi az anyja házát, elkéri tőle a siklóját, és elutazik a Teth-re, mert ott van a holo-jegyzéke, amit ha megszerez, már szabadon zsarolhatja a Hutt családfőket.
A Rend Obi-Wan Kenobit, és Quinlan Vos-t bízza meg Ziro visszahozásával.
Obi-Wan gyanítja, hogy a szöktetés mögött Jabba áll, hiszen nagy a valószínűsége, hogy még mindig bosszút akar állni, amiért ő elrabolta a porontyát.
Quinlan Vos arról is szerzett tudomást, hogy Ziro-nak terhelő bizonyítékai vannak a Hutt tanácsra nézve, ezért gyanítja, hogy a tanács otthonára, a Nal Hutta-ra vihették a szökevényt.
Így tehát az előbb említett bolygót tűzik ki uticélul. Fel is keresik a főhadiszálást.
Obi-Wan közli a helyi góréval - Gardulla-val-, hogy Ziro megszökött, mire ő azt válaszolja, tudnak róla. Eztán Quinlan Vos elmondja a vádat, hogy úgy gondolják hogy maguk a huttok voltak a szöktetés szervezői. Ők azonban tagadják ezt.
Obi-Wan emlékezteti a társát, hogy a huttok a Köztársaság szövetségesei, nem szabad velük erőszakosnak lenni, így úgy tesznek mintha elfogadnák a tanács ártatlanságát ezügyben.
Távozásuk előtt Vos még észrevesz a földön egy hosszúkás poharat, megérzései azt súgják, hogy ezt a poharat Ziro ejtette el. A megérzését Obi-Wannal is közli, akivel együtt ezután átnézik a börtönrészleget, de mivel ott nem találják Ziro-t, arra következtetnek, hogy megszökhetett.
Obi-Wan - bár nagyra tartja Quinlan Vos nyomkereső képességét-, kissé logikátlannak tartja a mégérzését, miszerint Ziro még mindig itt tartózkodik a bolygón, hisz miért ne repülhetett volna el?
Miközben keresés közben ezen töpreng, megtámadja őt egy helyi kígyószerű fenevad.
A jedi mesternek azonban sikerül kiszabadulnia a bestia szorításából, majd egy jól irányzott szúrással meg is öli a lényt. Ezután úgy érzi, még is rá van szorulva társa nyomkereső képességére, így az megmutatja neki, hogy - megérzései szerint- merre kell keresniük a szökevényt. Így tehát folytatják az útjukat a bolygó gigantikus növényzetén ugrálva.
A jedik távozása után nem sokkal a huttoknak is feltűnik, hogy Ziro megszökött. Ők azt hiszik, hogy a jedik vitték el őt, az ott tartózkodó Cad Bane ellenben úgy hiszi, hogy Ziro már Kenobiék megérkezése előtt szabadlábon volt.
Így tehát Bane újabb megbízást kap: kerítse elő az eltűnt Ziro-t. Az ő dolga könnyebb, mint a jediké, hiszen míg ők gyalogosan (vagyis inkább ugrálva) haladva, addig ő a droidjával egy terepsiklón utazhat.
A sikló el is halad a jedik mellett, amiből levonják a következtetést, hogy nem csak ők, hanem valaki más is vadászik Ziro-ra.
Az üldözött Hutt szeretőjével együtt felkeresi az anyja lakását, akinek elmondja, hogy elintéznivalója van a Teth-en, és szüksége lenne egy űrjárműre. Az anyja - aki még Hutt mércével mérve is elég "testes"- odaadja neki a hajót.
Mikor Ziro és a szeretője leszállnak a Teth-re, a hutt megkeresi az apjának a sírját. Ugyanis a kényes adatokat tartalmazó holo-jegyzék is a papa mellé lett temetve.
A szeretője kiveszi a holo-jegyzéket a sírból, és egy hirtelen mozdulattal Ziro-ra szegez egy lézerpisztolyt. Az igazság ugyanis az, hogy csak eljátszotta azt, hogy szereti Ziro-t, valójában csak azért akart a közelébe kerülni, hogy megszerezze tőle a holo-jegyzéket, és pénzért cserébe átadhassa azt Jabba-nak.
Ziro megdöbben, azonban ez a döbbenet nem tart sokáig, mert a pa'lowick nő két lövéssel elintézi a hutt-ot.
Cad Bane és Todo - akár csak Obi-Wan és Vos- követik a nyomokat, amelyek egyenesen Ziro anyjának a lakásába vezetnek.
Mire Obi-Wanék odaérnek, a hutt nő elárulja nekik, hogy ők már a harmadik vendégek a nap során. Elsőként Ziro volt itt, aki elkérte az űrjárművét, hogy a Teth-re mehessen, másodikként pedig egy "kalapos fejvadász", aki tudni szerette volna hogy merre ment a fia.
Így tehát Obi-Wanék megtudják, hogy mellettük még Bane is üldözi Ziro-t, és azt is hogy a Teth-re kell tovább menniük.
Amikor leszállnak a lilás árnyalatban úszó, ködös bolygóra, megtalálják Ziro holttestét, és először azt hiszik, hogy Bane ölte meg, ám mikor ő is előlép, elárulja a jediknek, hogy mikor megérkezett, már ő is csak a hutt hulláját találta.
Tehát az elvégezhető feladat mindkét fél számára megszűnt, azaz hogy mégsem.
Hiszen a két jedi azt is feladatául kapta, hogyha találkoznak Bane-nel, akkor fogják el, a fejvadász pedig úgy is jó fizettséget kapna, ha elintézne két értékes jedi mestert.
Így tehát a két fél egymásnak ront.
A fejvadász kezdetben menekül, és közben lézerzáport küld az őt üldöző jedikre. Droidjának, és egy ügyes trükkjének segítségével sikerül egy rövid időre kiiktatnia Vos mestert az ütközetből, később annak a fénykardját is segítségül veszi, amikor az Obi-Wannal folytatott harc során mindkét lőfegyverét elveszíti.
A látványos csatában hol Bane, hol a jedik kerekednek felül. Az azonban jellemző, hogy a fejvadász mindig igyekszik egy rövid időre kiiktatni az egyik jedit, hogy egyszerre ne kelljen kettő ellen küzdenie. Cad Bane harcmodora igen változatos. Segítségére van a droidja, a két sugárpisztolya, a csizmájának a talpára szerelt "lebegői", a lángszórója, sok más egyéb kütyüje és egy rövid időre még Vos mester fénykardja is - ahogy azt már említettem.
Végül aztán Bane-nek sikerül elrepülnie a hajójáig, a jedik pont, hogy nem tudják elkapni.
Ziro ál-szeretője, a pa'lowick nő átadja a holo-jegyzéket Jabba-nak, aki kézségesen meg is fizeti az énekesnő ezen szolgálatát.

Feliratos Videó: KATT

2011. február 23., szerda

Elbúcsúzott a ROSSZ PC JÁTÉKOK SOROZAT!

FREDDY D

Ő adott nekem biztatást hogy csináljak egy blogot.
Nélküle ez nem lenne.

KÖSZÖNÖM FREDDY D!
Búcsúzóul egy vers. A
Címe:
Rossz PC


Köszönjük, hogy szórakoztattál,
És blogodra időt szakítottál!
Köszönjük, a vidám perceket.
Amit nyújtottál, azért jár a tisztelet!

Nem felejtsük se sálad se a maszkokat,
Bár mindannyiunk vágya látni arcodat.
Videóiddal elindult egy egész generáció.
Fejedben volt sok ötlet és variáció.

Egész junior nemzedék indult el utánad.
Alkotásaidtól eltűnt a bú, meghalt a bánat.
Emlékszem volt itt minden, vérzőbusz,
„Aquafitnesz” és City Interactiv cím vagy húsz!

Akimbo sikolyán, bizony jókat nevetünk,
A Dark Vampieres-ben egyhelyben pörögtünk.
És bár emlékezetesek a Big Rigs hibái,
Mindenért kárpótolnak a Metal csatái!

De nem csak a videóid miatt szerettünk,
Nem csak azért mert jókat nevettünk.
Ott volt a filmbarátok és a Gyilok-Gép
Ezekkel együtt teljes lesz az összkép.

Milyen csodás volt a sok nyereményjáték,
Bár mint az idő, ez is múló árnyék.
Megérdemled a pihenést, foglalkozz most magaddal.
És szakíts végre e sok cyber vacakkal!

Minden rajongó nevében hatalmasat kiáltok:
FreddyD-nek e versben, jó pihenést kívánok!



A videó végén épp szemem szemem könnyek lepték el.

Március karaktere



Soundtranck:The Used Pretty Handsome Awkward

2011. február 21., hétfő

3. évad 8. rész: Evil Plans

A harmadik évad folyamán már egész sok olyan részt kaptunk, ami konkrétan be volt lőve valamelyik rész mögé, vagy elé. Ilyen volt pl. a Clone Cadets és az ARC Troopers amik közvetlenül a Rookies előtt ill. után játszódtak. De ide vehetném a Rylothi csata előzményéül szolgáló Supply Lines-t, vagy a múltkori Assasin-t, ami a második évad záróepizódja utánra, de még a Hostage Crisis előttre helyezi a cselekményt. Igen, igen, itt a harmadik évadnál kissé bele lehet gabalyodni az időrendekbe, ha az ember egy kicsit nem figyel... Az Evil Plans is egy előzmény-sztori, még pedig közvetlenül a már említett Hostage Crisis előzménye, ami elmeséli, hogy Bane hutt-szöktetős akcióinak voltak bizonyos előkészületei is.
Jabba kezdetben azzal bízza meg Bane-t, hogy utazzon el Coruscant-ra, és lopja el a szenátusi épület alaprajzát.
Eközben Padmé lázasan készül a bankettjére, ahol többedmagával Aang szenátort fogják fogadni. Reméli, hogy a bankettel elnyeri a szenátor tetszését, ez azért fontos mert nála van a Katonai Felügyelő Bizottságban a döntő szavazat, így Padmé-éknak meg kell őt győzniük. A lázas készülődést úgy kell érteni, hogy minden egyes kis részletet (jelenlevők ruhájának a színe, a díszítés, az ételek) Aang szenátor tetszése szerint akarnak alakítani. A készületeket C-3PO és R2 is segítik. Az aranyozott protokoll-droid feladata, hogy mindent ellenőriz, hogy az megfelel-e a már előbb említett kritériumoknak. Kiderül, hogy a desszertről (torta) hiányzik a joga gyümölcs, ami Aang szenátor kedvenc gyümölcse, így aztán nincs mese, be kell szerezni. A készülődéseknél jelenlévő Anakin végül is magát 3PO-t küldi el, R2-val és 40 kredittel együtt.
Cad Bane akkor veszi észre a két droidot, amikor azok a piaci standok között mászkálnak - joga gyümölcsöt keresve-. El is küldi a segítőjét, Todo 360-at - bár az epizód a Todo felrobbanása (Holocron Heist) után játszódik, később a Children of the Force után Anakin újjáépítette a droidot, hogy a segítségével rábukkanjon Bane-re, azonban ő (Todo) elszökött, és mint itt kiderült, ismét csatlakozott Cad-hez-, hogy hozza ide 3PO-t, mivel azt már megfigyelte hogy ő Padmé személyes droidja, így azt hiszi, hogy ennek apropóján biztosan tudomása van a szenátusi épület alaprajzairól.
3PO-ék, miután egy - igen csak pimasz- árustól megveszik a tortára szükséges 4 joga gyümölcsöt, elindulnak visszafelé. Ekkor találkoznak Todo-val, aki egy droid-karbantaró szalon reklámdroidjának álcázza magát, és elkezdi nekik ecsetelni, hogy milyen jó érzés is az, ha kicsit rendbe teszi ott magát valaki. Valójában az a terve, hogy odacsalja a droidokat - elsősorban ugyebár 3PO-t- a szalon elé, ahol aztán Cad Bane cirkálója leszáll, és "begyűjti" a protokoll droidot.
Ami R2-t illeti, ő szívesen ellátogatna a karbantartó szalonba, 3PO viszont tiltakozik, mondván hogy a gazdája parancsa szerint nekik vissza kell térniük (a bankettre).
Mindenesetre azért Todo-nak sikerül őket odavezetnie a szalon elé, R2 - társa tiltakozása ellenére- be is megy a karbantartóba. Ezután minden terv szerint megy, Cad Bane - egy IG-86 droid által vezetett- cirkálója leszáll a szalon előtt, Todo pedig belöki 3PO-t a járműbe, majd távoznak.
Ezután Cad Bane is felszáll, és elviszik 3PO-t a rejtekhelyre, hogy kiszedjenek belőle minden információt, amire Jabba-nak szüksége van.
R2 eddig egész idő alatt a szalonban tartózkodik, és élvezi annak minden szolgáltatását - a szolga(droid)lányoktól kezdve egészen a széntelenítő fürdőig-, miközben társa helyzetéről mit sem tud.
Cad Bane-nek, és a vallatást segítő droidoknak rá kell jönniük, hogy 3PO - hiába ő Padmé személyi droidja- semmit sem tud az alaprajzokról. Viszont véletlenül elkotyogja, hogy - míg ő a protokoll tevékenységekhez ért, addig- R2-nak nagyon is szakterülete a tervrajzok.
Így aztán Cad Bane ismét elküldi Todo-t, és az IG-86-ost, hogy kerítség elő a másik droidot.
A kis asztromech tökéletes állapotban, frissült erővel lép ki a szalonból, észreveszi a földön heverő joga gyümölcsöket, amiket 3PO ejtett el, amikor elkapták. R2 magához veszi őket.
Nem sokkal később megérkezik Todo, és az IG droid, R2 egy sötét sikátorba menekül előlük, és ott elrejtőzik néhány doboz mögött.
Todo és az IG sokáig keresik őt, ám amikor - hosszas keresés után nem taláják- Todo elkezd azzal fenyegetőzni, hogyha üres kézzel mennek vissza Bane-hez, akkor ő majd halálra kínozza 3PO-t. Ez már R2-nak sok, éppen ezért előbújik a dobozok mögül, és megadja magát.
R2-t is elviszik a rejtekhelyre, és letöltik a memóriájából a szükséges adatokat, Bane pedig elindul a Tatooine-ra, hogy leszállítsa azokat Jabba-nak. Todo-nak és az IG droidnak pedig meghagyja, hogy töröltesse R2-jék rövidtávú memóriáját, és dobja ki őket az utcára.
Miután ez megtörténik, a két droid csak arra emlékszik, hogy megvették a joga gyümölcsöket, és el kell vinniük azokat a bankettra.
Mikor odaérnek, a bankett már javában tart, azonban a desszertet még nem szolgálták fel, pont hogy nem. A két droid az utolsó pillanatban érkezik, pont akkor amikor Aang szenátor hangot ad annak, hogy már mennyire várja a kedvenc desszertjét (joga gyümölcsös torta).
Szerencsére a gyümölcsök még időben rákerülnek, és látszólag a szenátor is elégedett az eredménnyel.
Cad Bane megkapja a - hatalmas mennyiségű- fizetségét az adatok leszállításáért, Jabba azt mondja neki hogy még továbbra is igényt tart a szolgálataira. Ám még mielőtt kiosztaná a fejvadásznak a következő feladatát, összehívja a Hutt tanácsot holo-adón, és megvitatja velük, hogy érdemes lenne-e kiszabadítani a fogságban levő Ziro-t. A tanács egyetért abban, hogy rácson kívül szeretnék tudni fajtársukat, csak egy megfelelő emberre van szükség, aki ki is szabadítja őt. Ekkor Cad Bane azt mondja: "Bármilyen melót elvállalok, a megfelelő fizetségért."


Feliratos Videó: KATT

Lego Star Wars 3 The Clone Wars

3. évad 7. rész: Assasin sztori leírás


Jókora késéssel ugyan, de bepótoltam a 3. évad 7. részét, az Assasin-t. Tehát bőven itt van az ideje, hogy bemutassam a sztoriját, illetve a későbbiekben majd még egy részértékelés is várható lesz, hogy a feliratos letöltőlinket már csak ne is említsem.
Háborús időkben nincs pihenés, nincs megállás, mindig mindenkinek akad valami tennivaló, és ez alól nem kivétel Anakin Skywalker, és a padawanja Ahsoka Tano sem. Most azonban visszatérhetnek Coruscant-ra, ám éppen csak annyi időre, hogy a tanács megdícsérje őket az elvégzett feladataikért, és kiosszon nekik egy újat. Legalább is Anakan-nak.
Ugyan is Ahsoka - amíg mestere a Balith-ra utazik, hogy leállítsa az ott dúló polgárháborút- itt marad a Coruscant-on, és folytatja tovább a tanulmányait, illetve megadja a teljes jelentést a tanácsnak a legutóbbi feladatának részleteiről - lásd: Lethal Trackdown-.
A Coruscant-on töltött első éjszakáján Ahsoka álmában egy különös, zavaros látomást lát. Ebben a látomásban találkozik Aurra-val, aki elkezdi őt folytogatni, majd azt mondja, hogy: "Meg fog halni és te semmit sem tehetsz ez ellen."
Ahsoka megérzi, hogy Aurra még életben van, és meg akar ölni valakit, aki közel áll hozzá. Látomásával kapcsolatban fel is keresi Yoda mestert, aki elmondja neki, hogy ezek az előérzetek valóban üzenhetnek valamit, és figyelmezteti is Ahsoka-t arra, hogy nem szabad alábecsülni ezeket a látomásokat. Azt tanácsolja a padawan-nak, hogy meditáljon, hogy tisztábban lássa ezeket a látomásokat, és akkor többet is megtudhat.
A látomások nem szűnnek meg később sem, Ahsoka pedig tényleg egyre részletesebben látja őket. Következő látomásai már valós helyszínen játszódnak, Ahsoka lát egy rejtélyes alakot, aki felbéreli Aurra-t, később azt is látja hogy a fejvadásznő egy szellőzőnyílásból készül végrehajtani a merényletét, az áldozat pedig nem más, mint Padmé.
A padawan felkeresi a szenátort, és beszámol neki is a látomásairól. Megtudja, hogy Padmé épp készül elhagyni a bolygót, hogy az Alderaan-on megvitathassa a háborús menekültek sorsát. Padmé - bár hisz Ahsokanak- elutasítja Ahsoka ajánlatát, hogy inkább ne menjen oda. Azt mondja tisztában van a veszéllyel, de a beszédet ő hívta össze és túl nagy jelentősségű ez ahhoz, hogy lemondja.
Végül aztán - pár perccel az indulás előtt- Ahsoka felkeresi Padmé hajóját, és megkéri hogy hadd tartson vele az Alderaan-ra. A szenátornő beleegyezik.
A hajón Ahsoka ismét lát egy újabb víziót, ezúttal már azt is látja, hogy Aurra küldetése sikerrel járt, és lelőtte Padmé-t. A látomás hatására Ahsoka gyorsan felkeresi a szenátornő hálószobáját, és beront oda, mert úgy hiszi, hogy Aurra is ott van már.
A szobában azonban - Padmé-n kívül nincs senki-, így Ahsoka riasztása téves volt.
A hajó mindenféle merénylet nélkül, rendesen megérkezik az Alderaan-ra, ahol Bail Organa szenátor már várja őket.
A szenátorok (Padmé, Mon Mothma, Organa) elmennek tanácskozni a jövendő vitával kapcsolatban, Amidala testőrsége, és Ahsoka pedig a szomszéd szobában várakoznak. Ahsoka - Yoda tanácsának eleget téve- úgy dönt, hogy meditálással tölti az idejét. Természetesen ismét víziója támad, ami még az eddigieknél is tisztább. Itt már lát egy termet, egy termet ahol Padmé beszédet tart. Miután elmondja azt, a közönség megtapsolja, és ekkor érkezik a lövés, ami végez Padmé-val.
Ennek hatására Ahsoka megszakítja a szenátorok tanácsát, mondván Padmé-val négyszemközt akar beszélni. Illetve mégsem teljesen négyszemközt történik az eszmecsere, mert Typho kapitány is ott van velük, és - amikor Ahsoka beszámol a látomásáról- elvezeti a lányt abba a szobába, ahol majd Padmé beszédet fog tartani. Ahsoka nyugtázza, hogy ugyanezt a helyszínt látta álmába, így aztán tényleg félő, hogy Aurra le fog "csapni". Azt azonban még mindig nem tudni, hogy pontosan honnan.
A legtöbb, amit tehetnek, az az hogy megtesznek minden szükséges óvintézkedést, hogy megakadályozzák Aurra bejutását. Ebbe pedig Ahsoka-nak is bele kell törődnie.
Később Ahsoka elmondja Padmé-nak, hogy az eddigi események hatására már teljesen összezavarodott, nem tudja hogy a látomásainak, vagy az eddigi tapasztalatainak higyjen.
Mindenesetre később azért igen csak figyel, miközben Padmé belekezd a beszédébe.
Ahsoka koncentrál, és vár. Amikor Aurra becélozza a beszédébe nemrég belekezdő Padmé-t, Ahsoka megérzi a jelenlétét.
Aurra puskájának a célkeresztje befogja Padmé fejét, a fejvadásznő már épp lőni készül, amikor megjelenik Ahsoka, és az erő segítségével ellöki őt. Azonban a lövés leadására még marad elég ideje, viszont Ahsoka-nak hála az nem Padmé fejét, hanem csak a vállát találja el.
Aurra átvált a két kispisztolyára, és elkezd vele Ahsoka-ra tüzelni, a padawan azonban hárítja a lövéseket. Így hát aztán Aurra-nak nem marad más választása, menekülőre fogja. Ebben viszont sikerrel jár, ugyanis egy folyosó-kereszteződésnél felugrik egy emeletet, mindezt úgy hogy plafonon van egy rés. Ezt azonban Ahsoka - aki késve érkezik oda- nem veszi észre, és azt hiszi hogy a fejvadásznő a kereszteződésben tűnt el.
Később Ahsoka megtudja az orvosdroidtól - aki Padmé-t gyógyította-, hogy a lövés nem volt vészes, csak a szenátornő húsáig hatolt. Ezután találkozik is Padmé-val és Organa-val, akiknek beszámol arról, hogy tényleg Aurra volt a gyilkos.
Sem Ahsoka, sem pedig Organa nem akarja, hogy Padmé újra megtartsa a beszédét, túl kockázatos lenne, hiszen Aurra még visszatérhet, az viszont koránt sem biztos, hogy a szenátornő ismét megúszná egy könnyebb sérüléssel. A beszéd megtartása mégis létfontosságú Padmé számára, s végül Ahsoka talál ki egy olyan ötletet amivel megvalósítható a beszéd úgy, hogy a szenátornőnek nem kell a merénylőtől tartani.
Az ötlet lényege annyi, hogy egy droidot beöltöztetnek egy (csuklyás) köpenybe, és a droid hangszórójából kihallatszik Padmé beszéde, amit ő a saját szobájában mond.
Ahsoka ismét feszülten figyel, hogy hol fog - ismét felbukkanni- Aurra.
Azonban úgy tűnik, hogy a fejvadásznő rájött a trükkre, mert Ahsoka-nak gyanús lesz, hogy nem érzi a fejvadásznő jelenlétét a teremben. Typho-val úgy döntenek, hogy felkeresik Padmé szobáját, hátha Aurra rájött, hogy a szenátornő valójában ott tartózkodik. Nem is tévednek, Aurra már ott van van Padmé szobájának a szellőzőnyílásában, és épp akkor nyomja le a ravaszt, amikor Ahsoka beront a szobába, és még éppen jókor hárítja a fejvadásznő lövését. Ezután gyorsan - az erő segítségéve- kihúzza Aurra-t a rejtekéből.
Aurra kilövi a szoba ajtajának a paneljét, így az ajtó becsukódik, megakadályozva Typho-t, és a testőrséget abban, hogy bejussanak a szobába.
A fejvadásznő elárulja Ahsoka-nak, hogy Hondo szedte ki őt a Slave 1 roncsaiból, így aztán túlélte az esetet. Ami pedig a mostani küldetését illeti, a megbízója csak azért bérelte őt fel erre a merényletre, mert csak - minden féle politikai célzat nélkül- bosszút akar állni Padmé-n. Többet azonban nem fecseg, helyette egy valóságos lézerzáport áraszt Ahsoka-ra, aki győzi azt hárítani. Végül aztán az egyik lövedék el is találja a karját, így képtelen tovább védekezni. Ekkor hirtelen - mondhatni teljesen váratlanul- Padmé előkap egy kábító pisztolyt és lelövi vele Aurra-t. Padmé testőreinek pont ekkorra sikerül szétfeszíteniük az ajtót.
A sebesült Ahsoka és a sebesült Padmé az elfogott Aurra-val együtt érkeznek vissza Coruscant-ra, ahol Yoda mester, és a Balithról frissen hazatérő Anakin fogadja őket.
Tehát elfogták Aurra-t, azt azonban még mindig nem tudják ki állhat az egész mögött. Yoda azt mondja Ahsoka-nak, hogy koncentráljon, és meg fogja tudni.
Ahsoka tesz is egy próbát ott helyben. Lila, kövér alakokat lát, és furcsa kacajokat hall, nem igazán tud mit kezdeni a jelenséggel, de azért beszámol róla a többieknek.
Padmé összerakja az információkat azzal, amit Aurra mondott neki, tehát egy nagy lila alak aki azért bérelte fel Aurra-t a merényletre, mert csupán bosszút akart állni Padmé-n.
Padmé Ziro-ra gyanakszik, hiszen rá mindez stimmel (ha még emlékszik valaki esetleg a mozifilmben történtekre).
Fel is keresik a hutt-ot a cellájában (ne feledjük, időrendben ez a rész még a Ziro kiszabadítását bemutató Hostage Crisis előtt játszódik), akiből kiszedik, hogy tényleg ő volt a felbérlő. Ezzel tehát a hutt elintézett magának egy kis fogság-hosszabbítást.


Feliratos Videó:
KATT

3. évad 6. rész: The Academy


Mielőtt Padmé elhagyta volna a korrupció sújtotta Mandalore-t, még megígérte Satine hercegnőnek, hogy továbbítja a kérését Yoda mester felé. A kérés nem volt más, mint hogy küldjenek valakit a rendből a mandalore-i akadémiára, aki becsületet, és "tisztaságot" taníthat az ifjaknak, hiszen még is csak ők jelentik a jövőt, ő nekik kell jobb tanítást adni, és ha ez sikerül, akkor fokozatosan egyre javulhat Mandalore jelenlegi helyzete.
Yoda mester úgy gondolja, hogy az ifjakra talán nagyobb hatással lehet egy - szintén ifjú padawan-, így végül is Ahsoka-t bízza meg a feladattal. A padawan-t a mestere, Anakin fuvarozza a bolygóra, utána pedig megy vissza a frontra.
Ahsoka-t tehát beosztják az egyik osztályhoz tanítónak az akadémián, ahol a leendő vezetők, és békefenntartók tanulnak.
Ahsoka beszél a tanulóknak a korrupcióról, elmondja mivel jár ez a belső fenyegetés, és beszél arról is hogy a polgároknak folyton ébernek kell lennie, hogy a kapzsi politikusok/hivatalnokok ne húzhassanak hasznot belőlük. Arra tanítja őket, hogy le kell leplezni a korrupt hivatalnokokat, és a vezetők őszinteségre bírása mindenkineka kötelessége.
Az tanítás utáni estén négy tanonc - Korkie, Amis, Lagos és Soniee- miután megtudja hogy az iskolájuk ételkészlete - megint- kiürült, elkezdenek gyanakodni. Eddig is furcsa volt, hogy a háború kezdete óta ételhiány van, de most - a tanultak hatására- úgy érzik hogy jó lenne kicsit körbeszimatolniuk, hátha ennek a hátterében is a korrupció áll. Hiszen szállítóhajók most is jönnek - ahogy eddig is-, viszont ennek ellenére egyre kevesebbszer kapnak ételt a diákok.
Elhatározzák, hogy belopóznak a raktárba, és megnézik hogy tényleg nincs-e étel, vagy pedig valaki csúnyán át akarja verni őket. Használva az akadémián tanultakat, sikerül kinyitniuk a zárat. Odabent meglátnak egy köpenyes, testőrökkel körülvett alakot aki néhány gotal csempésszel tanácskozik. Egy doboz tetejéről megfigyelik őket, Soniee el is kezdi rögzíteni a látottakat a holokam-jával.
A beszélgetés egyre gyanúsabb, az egyikük - Amis- úgy dönt, hogy ő nem marad itt tovább, inkább lelép innen. Azonban ahogy készül elmenni, megbotlik valamilyen szerkentyűbe, ami leesik a földre, így az őrök felfigyelnek rájuk, és elkezdik őket üldözni.
Szerencsére sikerül elmenekülniük, bár épp, hogy csak egy hajszálon múlik.
A történtek után úgy érzik, hogy fel kell keresniük Korkie nagynénjét, aki nem más, mint Satine hercegnő.
Tehát elmennek a palotába, és felkeresik a nagynénit, beszámolnak neki a történtekről, elmondják hogy a kormányzati raktár tele van élelemmel, viszont egy köpenyes, lefizetett rendőrökkel védett kormányzati alak feketepi seftesekkel üzletel ott, ami magyarázat lehet a magas árakra, és az ebből következő éhínségre, ami mostanában nagyon is jellemző volt Mandalore-on.
Satine megígéri nekik, hogy utána jár majd az ügynek, viszont arra kéri a tanoncokat a saját biztonságuk érdekében, hogy hagyják abba a nyomozást.
Ők úgy érzik, hogy - ha Satine nem tud nekik segíteni- akkor máshoz kell fordulniuk.
Korkie elmondja, hogy jól ismeri a miniszterelnököt (Almec) is, aki mindig mondta neki, hogy "ha baj van fordulj hozzám", így végül is meggyőzi a társait, hogy keressék fel Almec-et.
Holo-adón megbeszélnek egy találkozót, Almec az orrukra köti hogy hozzák el a holo-felvételt, és az összes tanoncot, aki szemtanú volt.
A találkozó előtti tanórán Ahsoka észreveszi Korkie-n, hogy nyugtalan, és mikor megkérdezi, hogy miért, ő társaival együtt beszámol a történtekről. Ahsoka-ban gyanút kelt az állítás, hogy az üzletelés tényleg a fekete piachoz köthető-e, illetve azt sem helyesli, hogy a kadétok betörtek a raktárba. Arra kéri négyüket, hogy lassítsanak egy kicsit és vizsgáljanak meg minden körülményt, még mielőtt hamis következtetéseket vonnának le.
Ők viszont úgy érzik - akár csak a Satine-nal való beszélgetés után-, hogy Ahsoka nem veszi őket komolyan, ezért nem akar segíteni.
Aztán következik a találkozó, a tanoncok elmennek a megbeszélt helyre, a Palota Plázába.
Ott azonban csak titkosszolgálati rendőröket találnak - akik pont úgy néznek ki, mint azok akik a köpenyes alakot védték-, akik letartóztatják őket árulás, korrupció és összeesküvés vádjával.
A kadétok - bár látszik, hogy az akadémián harcot is tanultak- nem tudnak ellenálni a túlerővel bíró, páncélos-fegyveres rendőröknek, ám még mielőtt azok végleg elkapnák őket, felbukkan Ahsoka - aki követte az ifjakat-, és néhány jól irányzott rugással pörögve-forogva elintézi az őröket, akik menekülőre fogják.
Úgy tűnik tehát, hogy az áruló nem más mint Almec, hiszen más nem tudott a találkáról, és az őrök már előre várták őket. Felvetődik a gyanú, hogy talán az a köpenyes alak is maga Almec volt. Előveszik a holo-felvételt, és Ahsoka egyik szerkentyűjének a segítségével sikerül beazonosítani a kapucnis-köpenyes alakot, és bizony bevált a feltételezésük, az áruló maga a miniszterelnök. Ő üzletel a feketepiaccal, és neki köszönhető Mandalore jelenlegi válságos helyzete.
Korkie tanácsára elmennek Satine-hoz hogy megmutassák neki a bizonyítékot, és sietőre is fogják, hisz' tudják hogy Almec tud arról, hogy korábban már a nagynénjét is beavatta az ügybe.
Mikor megérkeznek a palotába, halott testőröket találnak, így tudják hogy elkéstek, Almec - vagy legalább is annak az őrei- már jártak itt. A hercegnőt sem találják, így feltételezik hogy a miniszterelnök elhurcolta. Ezért aztán nincs mit tenni, el kell menni hozzá.
Ahsoka kieszel egy tervet, megpróbál Almec bizalmába férkőzni úgy, hogy átadja a négy kadétot - akik ők maguk is beleegyeznek a tervbe, bízva annak a sikerében- az őröknek, és szól a miniszterelnöknek hogy ők négyen összeesküdtek ellene.
A négy tanoncot tehát bebörtönzik, és mikor Ahsoka azt mondja a miniszterelnöknek, hogy az ő tudta szerint Satine a vezető, Almec elmondja hogy a hercegnőt már bebörtönözték, azt viszont nem hajlandó elárulni, hogy pontosan hol tartják fogva.
Tehát a terv nem jött be teljesen, következő lépésként Ahsoka megkéri az egyik őrt, hogy vezesse be a négy kadét cellájába, mert ki szeretné őket halgatni.
Elmondja a kadétoknak az eddig történteket, akik csalódottak, hogy nem tudják hol van a hercegnő, de Ahsoka bíztatja őket, megígéri hogy megtalálja Satine-t. Illetve elmondja hogy lehet hogy majd nekik is akcióba kell lendülniük, ha az alkalom ezt kivánja akkor majd küld nekik jelet.
Megpróbál elmetrükköt alkalmazni az egyik őrön, úgy látszik sikerül is mert az elvezeti a padawant Satine hercegnőhöz. Amikor odaérnek - Ahsoka és az őrök akik követik őt-, a padwan kiszabadítja a megbilincselt Satine-t a cellájából, aki figyelmezteti, hogy ez egy csapda.
Hamarosan megjelenik Almec is, aki elárulja Ahsoka-nak, hogy az őrök akiken elmetrükköt alkalmazott csupán csak színészkedtek, és egyáltalán nem hatott rájuk az elmetrükk.
Ezzel a cselekedettel - valamint azzal hogy kisérletet tett a hercegnő kiszabadítására - bebizonyította hogy ő maga is összeesküvő, ezért egy lövedékkel elkábíttatja.
Most - hogy Ahsoka legyengült-, Almec arra próbálja meg kényszeríteni a hercegnőt, hogy írja alá a vallomást, miszerint ő, Satine áruló.
Ő természetesen ezt nem hajlandó megtenni, tudván hogy Mandalore nagy árulója nem ő, hanem maga a miniszterelnök aki a nép bizalmát kihasználva mindvégig a fekete piaccal üzletelt. Elárulja hogy az így szerzett hasznot az őrsége fejlesztésére költötte, és úgy tekint az emelkedett árakra, mint egyfajta adóra amit a nép a védelem érdekében fizet, holott ez csak a személyes őrségének - egyúttal a saját hatalmának- az erősítésésre szolgál.
A miniszterelnök ezután egy elektromos nyakkörvet rakat Satine-ra, ami elkezdi rázni a hercegnőt, aki még a kínzás ellenére sem hajlandó aláírni a vallomást.
Almec ezért előhozatja a négy kadétot a cellájukból, az a terve, hogy Korkie-t is elkezdi kínozni a nyakkörvvel, remélve hogy a hercegnő majd behódol, ha nem a saját hanem az unokaöccsének a testi épségéről van szó.
Még mielőtt rárakhatnák a nyakkörvet a kadétra, Ahsoka-nak sikerül kiszabadulnia, és elkezd küzdeni az őrök ellen - csak bunyó jöhet szóba, mivel a fénykardját le kellett adnia a mesterének, még mielőtt elkezdett volna tanítani az akadémián-, ezt kihasználva pedig a tanoncok is kiszabadulnak.
Sikerül elintézni az őröket, a miniszterelnököt pedig - még mielőtt az megszökhetne- Ahsoka elkapja az erő segítségével. A miniszterelnököt bedugják abba a cellába ahol Satine is tartózkodott, és megfosztják a hivatalától.
Még mielőtt Ahsoka elbúcsúzna, és elhagyná a bolygót, Satine elmondja neki hogy nem csak a tanítás miatt hívta őt ide, hanem azért is, mert sejtette hogy valami a kormányzásban is rosszul megy, viszont senkiben nem bízott, ezért kellett egy jedi segítsége.
Mandalore válságának az oka tehát megoldódott, vége a korrupciónak és a feketepiac uralmának.

Feliratos videó (KATT)

Ki legyen Március karaktere?

C-3PO
Ki Adi Mundi
Mace Windu
R2 D2
Boba Fett

Dart Maul

Star Wars Battlefront 2 (1.rész)

Tudom hogy csináltam már róla videót de eléggé izadságszagura sikerült. Lesz második része

2011. február 3., csütörtök

Holnap video!!

Egy ideig szüneteltem és bajlódtam sok mindennel. de holnap lesz egy új video!